Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Taharet, Tuvalet, musluk, tuvalet kağıdı - Makro Ekonomi Haberleri

        Belçika merkezli bir firma, otomatik taharet musluklu alafranga tuvalet geliştirdi. Geberit firması, tuvalet kağıdına ihtiyacı ortadan kaldıran klozetleri Belçika'da piyasaya sürmeyi planlıyor.

        Lavabo, tuvalet ve fayans sektörünün önde gelen firmaların başında gelen "Geberit", Belçika genelinde "Suyu seviyorum" sloganıyla başattığı reklam kampanyası ile Avrupalılar için yeni bir tuvalet anlayışı getiriyor.

        Avrupa içina adeta devrim denilebilecek sistemde otomatik taharet musluğu bulunuyor. Belçika'nın en büyük inşaat ve ev dekorasyon fuarı Batibouw'da yeni ürünü tanıtan Geberit Satış Menajeri Jose Wyns, taharet musluğunu nasıl keşfettiklerini anlattı. Taharet musluklu tuvaleti geliştiren şahsın babasının özürlü biri olduğunu ve asıl çıkış noktasının burası olduğunu aktaran Jose Wyns, sonrasında bu ürünün sadece özürlülere değil bütün insanlığa sunmayı düşündüklerini belirtti. Wyns, insanların kağıt yerine suyla temizlenmesinin çok daha hijyenik olduğunu ifade etti.

        Müslümanların taharet musluğunu çok eski zamanlardan bu yana kullandıklarını, İsviçre'de de bu sistemin 35 yıldır kullanıldığını anlatan Wyns, şöyle devam etti: "Belçikalılar kağıt kullanarak büyüdüler. Hatta gazete kağıtları kullandılar. Belçika'daki ilk devrimi gazete kağıdından daha yumuşak bir kağıda geçerek yaşadık. Bu adım ise daha büyük bir adım. Şimdi insanlar daha fazla konfor ve hijyen istiyor."

        "TUVALET KAĞIDI KULLANDIKTAN SONRA KENDİLERİNİ TEMİZ HİSSETMİYORLAR"

        Belçikalıların temizliğin önemini geç fark ettiklerini belirten Jose Wyns, "Bu yüzden yeni otomatik taharet musluklu tuvaletlerimizin reklamını bu denli dikkat çekici hale getirdik." dedi.

        Ürünü Belçika piyasasına sunmadan önce bir kamuoyu araştırması yaptıklarını ifade eden Wyns, şunları söyledi: "Vatandaşlara, tuvalette tuvalet kağıdı kullandıktan sonra kendilerini temiz hissedip hissetmediklerini sorduk. Yüzde 63'ü bu soruya 'hayır' cevabı verdi. Ayrıca, her üç kişiden birinin tuvaletten sonra ıslak peçeteler kullandığını öğrendik. Islak peçeteler aslında tuvalet kağıdı ve suyla temizliğin arasında bulunan bir çözüm. Ayrıca her iki Belçikalıdan biri de tuvalet sonrasında iç çamaşırlarında kalan izlerden çok rahatsız olduklarını belirtti. Artık vatandaş eskisine göre kendisiyle daha çok ilgileniyor. Kendi temizliğine daha fazla önem veriyor. O yüzden bu tuvaletlerin kullanılması gerekir diye düşünüyorum."

        Jose Wyns şu an için yeni ürünü sadece Avrupa ülkelerinde pazarlamayı düşündüklerini belirtirken, Almanya'da 2 yıl önce satışına başlandığını ve talepten mutlu olduklarını da ifade etti.

        Geberit firması şu an otomatik taharet musluğu bulunduran 3 farklı tuvalet modeli üretmiş. Hepsinde farklı opsiyonlar bulunuyor. Evine bu tarz bir tuvalet almayı düşünenlerin ise en az 700 euroyu gözden çıkarması gerekiyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ