Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Kadının fendi kredi kartını yendi! - Makro Ekonomi Haberleri

        Bankalararası Kart Merkezi (BKM), Kadınlar Günü'ne özel olarak Kart Monitör Araştırması'nın Kadın ve Erkek verilerini inceledi.

        Kadınların kredi kartı kullanım tercihlerinin açıklandığı verilere göre, kadınlar kredi kartı kullanımında daha dikkatli ve bilinçli. Kadınlar tek kredi kartı kullanmayı tercih ediyor. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 61'i bir adet kredi kartı kullandığını belirtiyor.

        Kadınlar kredi kartı limiti konusunda da daha hassas. Kadınların yüzde 30'u 501-1000 lira arası limit kullanıyor.

        BKM Kart Monitör Araştırması, kadınların kredi kartı limitini erkeklere göre daha hassas kullandıklarını ortaya koyuyor. aynı limite sahip erkek kredi kartı kullanıcıların oranı ise yüzde 20.

        Kadınlar aylık ortalama alışveriş tutarında daha dikkatli. Kadınların yüzde 25'lik ve en büyük kısmı, kredi kartı kullanarak aylık ortalama 301-500 lira arasında alışveriş yaparken, yüzde 20'lik kısmı ise 101-300 TL arasında alışveriş gerçekleştiriyor.

        Kredi kartının kullanımında en büyük etken taksit özelliğinin olması gözüküyor. Kadın kredi kartı kullanıcıları bu özellikten bilinçli olarak yararlanıyor. Kadınların yüzde 32'si en az 101-250 liralık alışverişini taksitlendiriyor.

        Kart Monitör Araştırması sonuçlarına göre, kadınlar alışveriş konusundaki bilinçli davranışlarını e-ticarette de gösteriyorlar. Kadınların yüzde 35'i internet üzerinden havayolu ve seyahat acentesi harcaması yaparken, erkeklerde bu oran yüzde 20'de kalıyor. Kadınlar tarafından en çok tercih edilen diğer alışveriş alanları ise yemek siparişi ve sağlık-kozmetik ürünleri.

        Araştırmaya göre kadınların kredi kartı kullanım alışkanlıklarında en çok harcama yaptıkları dönem bayramlar. Bayramları sırasıyla, doğum günleri, yılbaşı ve Sevgililer Günü izliyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ