Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Avrupa enflasyonu zaptetti! - Makro Ekonomi Haberleri

        Draghi, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen ekonomi konferansında, ECB'nin fiyat enflasyonu olasılığı konusunda her zaman alarm durumunda olmasına rağmen, şu anda büyük risk görmediğini ifade etti.

        Selefi Jean-Claude Trichet döneminde ECB'nin Avrupa tarihinde fiyat istikrarı konusunda en iyi rekorlarından birini elde ettiğini ve bu rekoru sürdüreceğini belirten Draghi, şu anda önemli enflasyon riskleri görmemesine rağmen, enflasyonla mücadelede bütün ''araçların'' mevcut olduğunu kaydetti.

        Euro Bölgesi'nde enflasyon oranı yüzde 2,7 ile ECB'nin yüzde 2 olan hedefinin üstünde bulunuyor.

        ECB Başkanı Mario Draghi, geçen hafta ECB'nin Frankfurt'ta yaptığı faiz toplantısının ardından yaptığı açıklamada, enflasyonun, son zamanlarda artan enerji fiyatları ve açıklanan dolaylı vergilerdeki artıştan kaynaklı muhtemelen bu yıl yüzde 2'nin üzerinde kalacağını belirtmişti.

        Emtia için vadeli fiyatlar temelinde gelecek yılın başında enflasyonun yüzde 2'nin altına düşmesini beklediklerini kaydeden Draghi, bu yıl enflasyon oranının yüzde 2,1 ile yüzde 2,7 ve gelecek yıl ise yüzde 0,9 ile yüzde 2,3 aralığında olacağını öngördüklerini söylemişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ