Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Banka müdürü genelkurmay başkanından güçlüdür!" Akın Öngör, Hayatın İçinden'de Ceren Akdağ Şahin'e konuştu - Makro Ekonomi Haberleri

        Akın Öngör, başarısının sırlarını Ceren Akdağ Şahin'e anlattı.

        "Risk olmadan hiçbir şey yapamazsınız.Ama risk alırken de kendinizden fedakarlık edersiniz, bunun başında stres gelir" diyen Öngör şöyle devam etti: "Tek başına ulaşılabilecek başarıları küçük ve sınırlı görüyorum, o yüzden birlikte çalıştığınız ekip çok önemli. Hiçbir önyargınız olmayacak ve varmak istediğiniz hedefe odaklanacaksınız. "

        Harvard ve London Business okullarına 12 yıldır davet edilen ve konferanslar veren Öngör bankacılığı şu sözlerle anlattı: "Bankacılık, hiyerarşi ve bürokratik yapının yüksek olduğu bir sektördür. Banka müdürü ise o kadar güç sahibidir ki, Genelkurmay başkanının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üzerindeki yetkisinden fazladır. Bu güç de tehlikeli olabilecek derecede korkunçtur."

        Ceren Akdağ Şahin'in "Hayatınızda hiç pişman oldunuz mu?" sorusuna Öngör, şu yanıtı verdi: "Hiç pişman olmadım ama hayatımda başarısızlık olarak değerlendirdiğim tek şey liderlik okulu projesini hayata geçirememekti. Harvard Üniversitesi'ni Türkiye'ye taşıyacak, kâr amacı olmayan bir işti. Bodrum'da Harvard Liderlik Okulu kuracaktım. Harvard Üniversitesi'ni 4 yıl uğraşarak bu iş için ikna ettim. Akademisyenler Türkiye'ye geldiler, hepsini konuyla ilgili bilgilendirdim.

        Ve bu proje için Türkiye'nin önde gelen iş adamlarına gidip, 100'er bin dolar istedim. 45 kişi de parayı vermeyi kabul etti. 'Tamam parayı verin işe başlıyoruz' dediğim gün ise parayı veren sadece 9 kişi oldu. Parayı vermeyen o 36 kişi bugün, Türkiye'nin en önemli iş adamlarıdır. Ve o para o iş adamlarının sadece bir hafta sonu teknelerinin yakıt gideridir.

        Söz veren iş adamları isimleri olmayınca bu işe girmediler. Halbuki kimsenin adı verilmeyecek, ismi, Bodrum Liderlik Enstitüsü olacaktı. Başlayıp tamamlayamadığım tek projem budur. Kendimi eleştiriyorum, demek ki çok iyimser davranmışım.

        İş hayatının zirvesinde erken emekliliğiyle şaşırtan Öngör, "Kendime kaliteli zaman ayırabilmek ve ailemle geçiremediğim zamanlarımı telafi etmek için 52 yaşında emekli oldum" dedi..

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ