Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Meteoroloji'ye 'Rüzgâr Enerjisi' yetkisi! - Makro Ekonomi Haberleri

        Rüzgâr enerjisine dayalı lisans başvuruları öncesinde yapılan ölçümlere ilişkin düzenleme ve gerekli izinler Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından verilecek.

        Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), Rüzgâr ve Güneş Enerjisine Dayalı Lisans Başvurularına İlişkin Ölçüm Standardı Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

        Tebliğin ''tanımlar'' başlıklı 3'üncü maddesine ''Meteoroloji Genel Müdürlüğü'' tanımı eklendi.

        Tebliğin ''rüzgâr ölçümlerine ilişkin yükümlülük'' başlıklı 4'üncü maddesinde yapılan düzenlemeye göre, ölçüm yapılacak sahada ölçüm istasyonunun kurulması için gerekli olan, sahaya ilişkin izinlerin alınması tüzel kişinin sorumluluğunda olacak. Bu izinler, MGM'ye başvuru yapılmadan önce ilgili tüzel kişi tarafından alınacak ve başvuru dosyasına eklenecek.

        Aynı sahada birden fazla ölçüm istasyonu kurulmasının talep edilmesi durumunda, ölçüm istasyonlarının birbirini etkilememesi yönündeki düzenleme MGM tarafından yapılacak. Yapılan ölçümler, ölçüm verileri üzerinde değişikliğe sebep olacak herhangi bir müdahale olmaksızın çevrimiçi olarak MGM'ye iletilecek. Veri iletimi, günün belli bir saatinde veri kayıt cihazı tarafından MGM'nin belirleyeceği e-posta adresine veya terminale otomatik olarak gönderilecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ