Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, peynir, et, tek tırnaklı eti, kanatlı eti, dana, kavurma, sucuk, sosis, tulum peyniri, teşhir, at eti, - Makro Ekonomi Haberleri

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, baldan sonra tüketiciyi yanıltan et ürünleri ile peynir üreticisi firmaları da teşhir etti.

        Bakanlığın internet sitesinde, laboratuvar sonuçlarının olumsuz çıkması üzerine gıdada taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen peynir üreticisi 3 firma ile et ürünleri üreticisi 3 firma ilan edildi.

        Söz konusu firmaların ürünlerine dönük laboratuvar incelemelerinde, yağlı tulum peynirlerinin içinde bitkisel yağ, pişmiş dana kavurmanın içinde at eti (tek tırnaklı eti), yüzde 100 dana eti sucuğun içinde kanatlı eti ve soyulmuş sosisin içinde yabancı doku ve iç organ tespit edildi.

        Laboratuvar sonucuyla ''taklit ve tağşiş'' yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firma adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numaraları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın sitesinde duyruldu.

        İşte o liste

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ