Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Faturalarda kayıp kaçak ile ilgili gizlenen bir nokta yok, Enerji Bakanı Taner Yıldız - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kayıp kaçak bedelinin elektrik faturalarında görülmemesine ilişkin, ''Bizim vatandaşımızdan gizlediğimiz herhangi bir kalem, herhangi bir bilgi, herhangi bir sütun olamaz'' dedi.

        Yıldız, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi'nin tanıtımı amacıyla BEDAŞ Çağrı Merkezi'nde düzenlenen toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

        Enerji Bakanı Taner Yıldız yaptığı açılamada "TPAO 26 Nisan'da KKTC'de petrol aramaya başlayacak. Petrol yasası 2 hafta içinde Meclis Genel Kurulu'na gelecek" dedi. Bakan Yıldız, kayıp kaçakla ilgili olarak da "Faturalarda kayıp kaçak ile ilgili gizlenen bir nokta yok. Türkiye'de kayıp kaçak ortalaması %15 oranında, 2015'te % 9.5'e inecek" açıklamasını yaptı.

        Bakan Yıldız, Libya'dan petrol alımı için prensip anlaşmasına varıldığını belirtti. Yıldız, elektriğe zam yapılıp yapılmayacağına dair de "Elektrik fiyat artışıyla ilgili gelişmeleri zamanı geldiğinde paylaşacağız" açıklamasını yaptı.

        Yıldız ayrıca Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı'nda güvenliğin arttırılacağını belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ