Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para General'in operasyon üssü Türkiye olacak - Makro Ekonomi Haberleri

        Ekonomi Bakanı Çağlayan dev enerji şirketi General Electric’in Türkiye’yi operasyon üssü yapacağını söyledi. Resmi açıklamanın bakan ile birlikte yapılması bekleniyor.

        İstanbul bugün dünyaca ünlü 17 firmanın üst düzey temsilcisinin katılacağı Yatırım Danışma Konseyi’ne hazırlanırken, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan bir yatırım haberi daha geldi. “Uluslararası Markalaşma Stratejilerinde İnovasyon ve Sosyal Sorumluluk” konulu Turquality Vizyon Semineri’ne katılan Çağlayan, dünyada tanınan bazı markaların değerine işaret ederek, “General Electric ile bugün önemli bir görüşme yapacağız. Dün benimle görüşme yaptılar. Türkiye’yi operasyon üssü yapacaklarını önümüzdeki çok kısa bir süre içinde benimle birlikte açıklayacaklar. Marka değeri 43 milyar dolar” dedi.

        TURQUALİTY İÇİN TORPİL İSTİYORLAR

        Çağlayan, genel ihracat rakamı kiloda 1.46 dolar iken Turquality kapsamına giren firmaların ortalama kilogram ihracat fiyatının 2.14 dolar olduğunu söyledi. Birçok markanın Turquality programına dahil olmak için yoğun çaba harcadığını, hatta zaman zaman kendisinden de torpil istendiğini vurgulayan Çağlayan Turquality’yi Şampiyonlar Ligi’ne benzetti.

        S&P'YE KILIÇLI GÖNDERME!

        Önceki gece Denizli İhracatçılar Birliği’nin ‘İhracatın Yıldızları 2011 Ödül Töreni’ne de katılan Bakan Çağlayan’a kılıç hediye edildi. Çağlayan, “S&P daha önce bu fotoğrafı görseydi, böyle bir yanlışlık yapmazdı. Malkoçoğlu gibi oldum” diye espri yaptı.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ