Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Türkiye'den gitmiyoruz ama ortak değiştirebiliriz" - Makro Ekonomi Haberleri

        HT GAZETE / Ayşegül AKYARLI GÜVEN - Menekşe ATASELİM

        Tüketici Ürünleri Forumu için İstanbul’a gelen Carrefour'un Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Huebner Türkiye'den çıkabileceklerini söyleyen yeni CEO George Plassat’ın yanlış anlaşıldığını kaydetti. Huebner "Türkiye'den gitmiyoruz ama ortak değiştirebiliriz" dedi.

        T ürkiye'den çıkacağı konuşulan Fransız Carrefour'un Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Huebner, böyle bir planları olmadığını söyledi. Türkiye'nin Carrefour için kritik bir pazar olduğunu ve bu pazarı bırakma konusunun bir kez bile masaya gelmediğini belirten Huebner, "Türkiye'de yola devam edeceğiz ama ortak değiştirebiliriz. 15 yıldır Sabancı ile birlikteyiz. Yola başka bir finansal ortakla devam etme konusunu görüşüyoruz" dedi.

        ‘MAĞAZALAR BİZİM’

        Sabancı ile fikir ayrılıklarının hangi konuda olduğu konusunda herhangi bir cevap vermeyen Huebner “Şu an ortaklık için görüştüğünüz yeni bir firma var mı?” yönündeki sorumuza “Bugün için somut bir görüşmemiz yok" yanıtı verdi. Huebner kararın gruptaki yeni CEO değişimiyle birlikte alınmadığına da dikkat çekerek bu konuyu uzun zamandır konuştuklarını ifade etti. CarrefourSA'daki paylarının yüzde 60 olduğunu hatırlatan Huebner, "Yani mağazalar bize ait. Sabancı bizim finansal ortağımız. Bundan sonra farklı bir finansal ortak bulabiliriz. Bulduğumuz bir banka da olabilir. Sabancı da daha fazla hisse istiyor" dedi. Carrefour'un mayıs ayında göreve gelen yeni CEO'su Georges Plassat, önceki gün hissederlarla yaptığı toplantıda “Türkiye’de operasyonları idare etmek için en iyi noktada olduğumuzdan emin değilim” demişti. CarrefourSa’nın yüzde 40 ortağı olan Sabancı da şubat ayında şirketin iyi yönetilmediğinden şikâyet etmiş ve yıl sonuna kadar soruna çözüm bulmak istediklerini dile getirmişti. Carrefour'un eski CEO Lars Olofsson ise “Artık Carrefour'un kararları konusunda yorum yapamam. Sadece CEO'luktan değil, yönetim kurulundan da ayrıldım. Cuma günü odamı boşalttım" diye konuştu.

        CARREFOUR'DAKİ DEĞİŞİKLİK BİZİ VE SEKTÖRÜ HEYECANLANDIRIR

        Carrefour’daki hisse değişikliği ile ilgili haberleri rakipleri de yakından takip ediyor. Migros Genel Müdürü Özgür Tort “Böyle bir durumda sürece dahil olur musunuz” sorumuza, “Böyle birşey sektörü ve bizi heyecanlandırır ama konuşmak için çok erken” yanıtı veriyor.

        ‘ORTAKLIK EVLİLİK GİBİ’

        Şirketler arasındaki ortaklığın evlilik gibi olduğunu ifade eden Huebner "Sabancı ile 15 yıl geçirdik ama bazen değişim gerekir. Evlilik bitince düşman olunacak diye bir şey de yok. Evlilikler bitince dost da kalınabilir" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ