Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Greenpeace, “Markanıza GDO bulaştırmayın, yemezler’ kampanyası başlattı - Makro Ekonomi Haberleri

        Ebru Erdoğan / HT EKONOMİ

        Greenpeace, “Markanıza GDO bulaştırmayın, yemezler’ kampanyası başlattı. 29 gıda maddesi için onay bekleyen TGDF Başkanı Kopuz ise, “Biyogüvenlik yasası çıkmadan önce zaten yiyorduk” dedi!

        Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGDF) 29 adet genetiği değiştirilmiş organizmalarının (GDO) ithalatı için Biyogüvenlik Kurulu’na başvurunca yeni bir tartışma başladı. Greenpeace Türkiye’nin “Markanıza GDO bulaştırmayın... Yemezler” kampanyasına 300 bin kişi katıldı. Tüketiciler GDO’lu ürün istemezken, 29 gıda maddesi için onay bekleyen TGDF Başkanı Şemsi Kopuz’dan ilginçi bir açıklama geldi. Söz konusu ürünlerin Biyogüvenlik Yasası çıkmadan önce zaten Türkiye’de kullanıldığını söyleyen Kopuz, “GDO’yu ülkeye sokamadığımız için hammadde maliyetlerimiz yüzde 50’ye kadar artıyor. ABD’deki kadar serbest olsun demiyoruz ama AB mevzuatı uygulansın” dedi.

        ETİKETİNE ‘GDO’LUDUR YAZMAYAN HAPSE GİRER

        Biyogüvenlik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Yardımcı ise, “AB’de kabul edilen, Türkiye’de de kabul edilecek diye bir şey yok. Onay çıkarsa, bu hammaddelerle üretilen ürünlerin etiketine ‘GDO’lu yazmak zorundalar. Aksi takdirde hapse girerler; bu ceza paraya da çevrilmiyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ