Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İstanbul'un elektriği ikinci kez satışta - Makro Ekonomi Haberleri

        Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2012 bütçesindeki sapmanın en önemli nedeni olarak gösterdiği elektrik dağıtım ihaleleri yenileniyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Boğaziçi, Gediz ve Akdeniz elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesi için yeniden ilana çıktı. İhalelerde son teklif verme tarihleri, Akdeniz EDAŞ için 6 Kasım, Boğaziçi EDAŞ için 13 Kasım ve Gediz EDAŞ için 20 Kasım olarak belirlendi. Son teklif verme tarihleri Akdeniz EDAŞ için 6 Kasım, Boğaziçi EDAŞ için 13 Kasım ve Gediz EDAŞ için 20 Kasım olarak açıklandı.

        GEÇİCİ TEMİNAT TUTARI 30 MİLYON DOLAR

        Akdeniz Elektrik Antalya-Burdur-Isparta illerinin, Gediz Elektrik İzmir ve Manisa'nın, Boğaziçi Elektrik ise İstanbul Avrupa yakasınının dağıtımını kapsıyor. Tamamı blok satış yöntemiyle özelleşecek elektrik dağıtım bölgesi ihalelerinde geçici teminat tutarları ise Akdeniz EDAŞ için 15 milyon dolar, Boğaziçi EDAŞ için 30 milyon dolar ve Gediz EDAŞ için 23 milyon dolar olarak belirlendi.

        Boğaziçi ve Gediz elektrik dağıtım bölgelerinin önceki özelleştirme ihalesi Ağustos 2010'da, Akdeniz elektrik dağıtım bölgesininki ise Aralık 2010'da gerçekleştirilmişti. Ancak söz konusu dağıtım bölgeleri için teklif veren yatırımcıların, yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle ihaleler iptal edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ