Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Akaryakıt kaçakçılığı ile mücadelede yeni adım - Makro Ekonomi Haberleri

        Maliye Bakanlığı, denizcilik ve parfüm sektörlerini desteklemek için getirilen ÖTV'siz akaryakıt uygulamasında suistimalleri önlemek amacıyla koşulları ağırlaştırırken, yeni kurallar getirdi.

        Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ uyarınca, ÖTV indirimi uygulanan 10 numara yağı da içeren baz yağı ve solvent gibi ürünler için alınmakta olan teminat tutarı normal ÖTV'nin yüzde 5'inden yüzde 25'ine çıkartıldı.

        Denizcilik sektörünün teşvik edilmesi amacıyla yük ve yolcu gemileri, ticari yat ve balıkçı gemilerine sağlanan ÖTV'siz akaryakıt satmaya yetkili dağıtım şirketlerinden alınmakta olan 500 bin liralık teminat tutarı 2 milyon liraya yükseltildi.

        ÖTV'siz akaryakıtı denizcilik sektörü yerine iç piyasada sattığı tespit edilen dağıtıcılar hakkında vergi incelemesi yapılacak ve bunların dağıtım izin belgesine el konulacak. Düzenlenecek vergi inceleme raporunda herhangi bir vergi cezası uygulanmaması veya verilen cezaların ödenmesi durumunda dağıtım izin belgeleri iade edilecek. Ancak, kaçakçılık suçu işlediğine ilişkin vergi suçu raporu düzenlenmesi halinde dağıtım izin belgesi iade edilmeyecek veya yenisi düzenlenmeyecek.

        Deodorant, böcek ilacı, oda spreyi gibi aerosol ürün üreticilerine verilen ÖTV'siz likit petrol gazı (LPG) ile ilgili suistimalleri önlemek amacıyla da ÖTV'siz LPG satışı yapan dağıtım şirketlerinin lisans koşulları ağırlaştırıldı. Kaçak satış yaptığı belirlenen dağıtım şirketlerinin lisansları iptal edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ