Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Ruslar ve Almanlar Türkiye'ye neden gelir? - Makro Ekonomi Haberleri

        Mütekabiliyet esasının kaldırılmasına yönelik yeni yasanın ardından yabancılara 907 taşınmaz satıldı. En fazla satış, Almanlar ve Ruslara yapıldı. Almanlar daha çok arsa satın almayı tercih ederken, bu arsalara kendi konutlarını yapacakları belirtildi.

        Ruslar ise Akdeniz kıyılarında 134 daire satın aldı. Yabancılar, yine Antalya, Aydın ve Muğla gibi illeri tercih etti. Kıyılardan konut satışı yasak olan Yunanlılar ise İç Anadolu’dan konut edindi. 9 ülkeye konut satışı yapılmazken, yabancı ülkelerden, daha yasanın ilk aylarından yoğun talep geldi.

        Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre, yabancılara, yasa çıktığından beri toplam 907 taşınmaz satıldı. 296 yabancı uyruklu kişi Türkiye’den 368 bin 361 metrekare tarla, arsa ve arazi alırken, 611 kişi ise konut edindi.

        TERCİH AKDENİZ

        Ruslar daire tercihini, kısıtlamaların gündemde olduğu Karadeniz bölgesi değil, Akdeniz’den yana kullandı. Kıyılardan ve sınırlardan taşınmaz alımı yasak olan Yunanlılar ise 480 metrekare arsa ve 4 tane de daire satın aldı. Yunanlılar tercihini İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara ve Eskişehir’den yana kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ