Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türk yazılım şirketine yurtdışında ödül - Makro Ekonomi Haberleri

        Türk Yazılım Şirketine Yurtdışından Büyük Ödül !!!!

        New York’ta düzenlenen 22. Uluslararası Kalite Zirvesinde Türkiye’den KodA Yazılım Altın Kategoride ödüle layık görülerek büyük bir başarıya imza attı. KodA Genel Müdürü Ersin Taşkın’ın zirvede küreselleşme üzerine yaptığı konuşma ise büyük ilgi gördü.

        22. Uluslararası Kalite Zirvesi 25-27 Mayıs 2008 tarihlerinde New York’ta Marriot Marquis Hotel’de gerçekleştirildi. 26 Mayıs’ta düzenlenen törenle altın, platin ve elmas kategorilerde dünyanın dört bir yanından firmalara ödüller verildi. Bir Türk yazılım şirketi olan KodA altın kategoride ödüle layık görülerek büyük bir başarıya imza attı.

        Ayrıca KodA Genel Müdürü Ersin Taşkın’ın zirvede küreselleşme üzerine yaptığı konuşma da büyük ilgi gördü.

        Uluslar arası Kalite Zirvesinin düzenleyicisi olan BID 178 ülkeye yayılan bir organizasyon olup, QC100 Toplam Kalite Yönetimi modelinin yaratıcısı ve uygulayıcısı. Zirveye uluslararası iş camiasının önemli isimleri, Amerika Birleşik Devletlerindeki önemli diplomatik çevreler, Türkiye’nin New York Konsolosu ile çeşitli medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Zirvenin ödül bölümü tüm dünyada sektörlerine kaliteye verdikleri önemle liderlik eden şirket ve kurumları takdir etmek ve kalite konusunda firmaları teşvik etmek amacıyla her yıl Altın, Platin ve Elmas olmak üzere üç kategoride düzenleniyor.

        BID Başkanı Jose E. Prieto açılış konuşmasında “Ödül kazanan kuruluşlar liderlik, teknoloji ve yenilikçilik kavramlarına adanmışlığın sembolleri olup, sektörlerinde diğer şirketler için birer model konumundadırlar,” şeklinde konuştu. KodA Genel Müdürü Ersin Taşkın ise zirvede küreselleşme üzerine yaptığı konuşmasında “Küreselleşme bir gerçek. Varlığını inkar etseniz bile sizi etkileyen veya etkileyecek bir süreç. O zaman ülkelerimizin lider işadamları ve yöneticileri olarak bize düşen görev, küreselleşme gerçeğiyle zamanında yüzleşmek ve bu sürecin tehditlerinden çok fırsatlarına odaklanmaktır. Küreselleşmenin tehditlerinden çok fırsatlarına odaklanmak biz girişimcilerin ve lider işadamlarının ihtiyaç duyduğu hayalleri ve motivasyonu getirecektir,” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ