Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Türkiye'de 'elma'yı satacak! - Makro Ekonomi Haberleri

        SEFER YÜKSEL/EKONOMİ

        Önceki hafta piyasaya sunduğu iPhone 5 ile dünya gündemine yeniden oturan Apple, Türkiye için aylardır aradığı genel müdürü buldu. Uzun süredir Türkiye'de resmi ofisini açmak isteyen Apple Türkiye'de 'geminin dümeni'ne geçireceği ismin, Oracle İş Uygulamaları Türkiye Direktörü Resan Yüner olduğu öğrenildi. 1987 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden mezun olan Yüner, 10 yıldan uzun bir süredir bilişim ve yazılım sektöründe uluslararası dev şirketlerde yöneticiliik yapıyordu. Yüner'in genel müdürlüğe gelmesiyle birlikte Türkiye ofisinin yapılanmasına hız verecek olan Apple'ın ülkedeki pazar payını da hızla artıracağı konuşuluyor.

        1 KASIMDA İŞ BAŞI YAPACAK

        Halen Oracle'da görevine devam eden Yüner'in 1 Kasım itibarıyla Apple Türkiye genel müdürlüğü görevine başlayacağı belirtiliyor. Bilindiği gibi Apple'ın Türkiye'deki ürünlerinin distrübütörlüğünü uzun yıllardır Koç Grubu'na ait Bilkom şirketi yapıyordu. Özellikle son yıllarda Türkiye pazarında hızlı bir ivme yakalayan Apple uzun bir süredir Türkiye'de ofis açmak ve bu dev paarı ülke içinden yönetmek için fırsat kolluyordu. Apple'ın Türkiye ofisini kurmasıyla birlikte Türkiye'de izleyeceği satış stratejisi merakla bekleniyor. Uzmanlar, Apple'ın Türkiye pazarında ofis açmasıyla birlikte pazarda dengelerin iyice değişeceğini belirtiyor.

        SİTESİNDEN ELEMAN İLANI VERMİŞTİ

        Şirketin Türkiye ofisi için son dönemde gaza bastığı gerçen hafta İstanbul 'da çalışacak eleman arayışına girmesiyle de kesinleşmişti. ABD'li şirketin iş ilanlarının yayınladığı jobs.apple.com adresinde İstanbul'da çalışacak 4 eleman ilanı yayınlanmıştı. Sitede son bir ayda yayınlanan ilanlarda AppleCare Müşteri Temsilcisi, Prosumer Müşteri Temsilcisi, Sistem Mühendisi ve Finansal Analist pozisyonlarında İstanbul'da çalışacak elemanlar aranıyor.

        Resan Yüner kimdir?

        Son üç yıldır Oracle Türkiye Ülke Direktörlüğü görevini yürüten Resan Yüner, 1987'de Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu.Bilişim sektöründe büyük tecrübesi bulunan Yüner 2000-2002 yılları arasında Compaq Türkiye Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra da 2002-2008 yılları arasında yine bir teknoloji firması olan Hewlett-Packard'da çalıştı. 2009 yılındaki 6 aylık GE Healthcare macerasından sonra Oracle firmasına geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ