Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 5 Ekim'de hangi ilçe yıkılacak - Makro Ekonomi Haberleri

        İstanbul kentsel dönüşüme Esenler'den start veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüme İstanbul Esenler'de başlayacaklarını söyledi. Bayraktar, kentsel dönüşümle enerjiden 12 milyar dolar tasarruf sağlanacağını belirtti.

        6.5 MİLYON KONUT RİSKLİ

        1999'da yaşanan Marmara depreminden ders çıkarılması gerektiğini belirten Bayraktar, "Deprem öncesinde inşa edilmiş 15 milyon konutun yaklaşık 6.5 milyonu maalesef riskli" dedi. Türkiye'de 7-8 milyon binanın fay hattı üzerinde bulunduğunu bildiren Bayraktar, "Bu binalar birinci ve ikinci derecedeki fay hatları üzerinde. Bu konutlardan 6.5 milyonunu artık elden geçirmemiz lazım gözden değil." diye konuştu.

        Kentsel dönüşüm için hangi belediye hazırsa oradan başlayacaklarını belirten Bayraktar, kentsel dönüşüm için vatandaşlara büyük kolaylıklar sunduklarını kaydetti. Çevre ve Şehircilik Bakanı, "Vatandaşın evi riskli ise ve durumu yoksa o vatandaşı kiraya çıkaracağız. Bu iş için bankadan çektiği krediyi sübvanse edeceğiz" dedi

        NE KADAR TASARRUF SAĞLANACAK?

        Bakanlıkta şu an 150 milyon TL'nin kira ve sübvansiyon giderleri için ayırdıklarını dile getiren Bayraktar, ülke olarak her yıl enerjiye 70 milyar dolar ödendiğini kentsel dönüşüm sayesinde enerjiden 12 milyar dolar tasarruf sağlanacağına işaret etti. Kentsel dönüşüme karşı çıkmanın vatan hainliği olduğunu söyleyen Bayraktar, "Siz buna karşı çıkarsanız ölecek insanların vebalini, kaybolacak olan ekonominin vebaline ortak olursunuz. Rant yasası diyorlar rant bunun neresinde? Bunu özel sektör yapsın diyoruz." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ