Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İngilizlerden Türkiye'ye övgü! - Makro Ekonomi Haberleri

        Habertürk

        İngiltere'nin en ünlü gazetelerinden Daily Mail, internet sitesinde Türkiye'ye övgüler yağdırdı. Türkiye ekonomisinin dinamizmine ve ülkede genç nüfusa vurgu yapan gazete "İstanbul'da restoranlar, alışveriş merkezleri ve barlar gecenin geç saatlerine kadar açık, 13 milyon nüfus bu merkezlerde para harcıyor" diye yazdı.

        Haberde İngiliz yatırımcı Charles Buchan'ın görüşüne de yer verildi. Buchan, Türkiye, Rusya, Hindistan, Endonezya ve Çin'i dünyanın gelişen piyasaları olarak gösterdi. Bu ülkelerin gerek bireysel gerek kamusal borçlanmada göreceli olarak daha iyi durumda olduğunu kaydeden Buchan, büyük nüfuslarının daha iyi yaşam koşullarını arzuladığı bir ortamda, uzun vadede daha büyük bir büyüme kapasitesine sahip olduklarını vurguladı.

        İskoçya'da yaşayan Charles Buchan, Türkiye'de son 10 yılda 10 bin dolara yükselen kişi başı milli gelirle birlikte, halkın yollarda lüks araçları, evlerde en lüks elektronik cihazları ve günlük yaşamda en son teknoloji telefonları kullandığına dikkat çekti.

        'ESKİ DÜNYAYA FARK ATACAK'

        Buchan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) göstergelerinin yılın başından bu yana yüzde 30 daha fazla kazandırdığını vurgulayarak, "Uzun dönemde büyüme kapasitesi rakamlarında Türkiye "eski dünya" Amerika, Japonya ve Avrupa'ya fark atacak" yorumunda bulundu.

        Haberde Garanti Bankası'ndan Yatırımcı İlişkileri Birim Müdürü Handan Saygın'ın da görüşleri yer aldı. Handan Saygın, türkiye'nin son 10 yılda sergilediği ekonomik büyümeye işaret ederek "İç piyasalarda daha büyük bir büyüme potansiyeline imkân var. Türkiye'deki 52 milyon yetişkinden sadece yarısının banka hesabı var. Kredi kartı gibi finansal ürünlerle sadece bu topluluk ilgileniyor. Uzun vadeli konut kredisi (Mortgage) alanların sayısı düşük, sadece bir milyon mortgage hesabı var" değerlendirmesinde bulundu.

        IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis, "Türkiye genç nüfus avantajına sahip. Bu gençler gelecekte ekonominin birer parçası olacaklar." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ