Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Yeni patron fedakârlık istedi! - Makro Ekonomi Haberleri

        ÜNSAL EREKE/HABERTÜRK

        İstanbul Park'ın ihale sürecinde en yüksek teklifi veren bankacı Sinan Akman'ın şirketi İstanbul MC Yarış Sporları'ndan sonra tesisin işletmesini alan Intercity hızlı giriş yaptı. 9 milyon liraya denk gelen bir yılılk kira bedeline eşit teminatı yatırarak imzayı atan Intercity'nin patronu Vural Ak, ilk etapta gelecek yıl Formula 1 yarış takvimine tekrar İstanbul’u sokmak için kolları sıvadı. Şirket, yarışların düzenlenmesi için 26 milyon dolar isteyen F1 patronu Bernie Ecclestone ile ile en fazla 13 milyon dolar veren Hükümet arasında arabuluculuğa soyunuyor. İstanbul Park’ın 10 yıllık işletmesini alan Ak, Formula 1 yarışlarında İstanbul’un gelecek yıl tekrar takvime girmesi için aradaki farkın bir bölümünü kendilerinin karşılayacağını belirterek, bu konuda ‘bütün fedakarlıkları yapacaklarını’ söyledi.

        EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR

        Habertürk’e konuşan Vural Ak, İstanbul Park’ı ilk yıllarındaki gibi dolu günlerine döndürmek için çok kapsamlı bir eylem planı hazırladıklarını belirterek, “Bunun son aşaması olan Formula 1 yarışlarının gelecek yıl İstanbul’da yapılması için Hem Hükümet hem de F1’in patronu Ecclestone arasında ara buluculuğa soyunacağız. Aradaki fark için şirket olarak bizim de fedakarlıklarımız olacak” diye konuştu. İstanbul Park için hazırladıkları eylem planını gelecek günlerde İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile birlikte kamuoyuna duyuracaklarını anlatan Ak, çalışmalar sonucunda Türkiye’de motor sporları zeminini yaratıp pisti yıl boyu sürekli olarak hizmet veren bir tesis haline getireceklerini söyledi. Ak, “Hükümet’in yetkili çevreleri ile Ecclestone’u bir araya getirmek istiyoruz. Bu iki tarafa biz de katılarak ortada bir noktada buluşmak istiyoruz. Bu konuda bütün fedakarlıkları yapacağız” dedi.

        'HÜKÜMET 'OLUR' DERSE İSTANBUL TAKVİME GİRER'

        Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu da, Hükümet tarafından istenilmesi halinde İstanbul’un Formula 1 yarışlarının 2013 programına ‘kesin olarak’ alınacağını kaydetti. İstanbul Park’ın 2023 yılına Intercity tarafından işletileceğine dikkat çeken Tahincioğlu, “Sonuç itibariyle son kararı Başbakan Erdoğan verecektir. Devlet tarafından bu kararın verilmesi halinde 3-7 Aralık’ta İstanbul’da yapılacak FİA Genel Kurulu’nda İstanbul F1’in 2013 takvimine gireceğinin garantisini veriyorum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ