Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Osmanlı torunu olan Meksikalı Carlos Slim, Real Oviedo'yu iflastan kurtardı - Makro Ekonomi Haberleri

        HABERTÜRK

        Osmanlı bir göçmen ailenin soyundan gelen, dünyanın en zengin adamı Meksikalı Carlos Slim, İspanyol futbol takımı Real Oviedo'yu iflastan kurtardı. 10 yıl kadar önce La Liga'da Real Madrid ve Barcelona ile birlikte top koşturan Real Oviedo kötü yönetim nedeniyle iflasın eşiğine gelmiş ve üçüncü lige düşmüştü. Oviedo'nun 17 Kasım'a kadar ödenmesi gereken 2.4 milyon dolarlık borcu (1.9 milyon Euro) bulunuyordu.

        TARAFTARIN SADAKATİ GÖZ YAŞARTTI

        Santi Cazorla, Juan Mata ve Michu gibi ünlü futbolcular altyapısından yetiştikleri takımı kurtarmak için Real Oviedo hisselerinden almış ve sosyal ağda taraftarlara takımlarına destek için hisse almaları çağrısında bulunmuştu. Taraftarlar son iki hafta 1.9 milyon dolarlık hisse aldı. Bundan çok etkilenen dünyanın en zengin adımı Meksikalı Carlos Slim de 2.5 milyon dolar ödeyerek takımın en büyük hissedarı haline geldi. Slim'in İspanyol, Meksika ve latin Amerika futbolu arasında sinerji yaratmayı hedeflediği açıklandı.

        Slim, eylül ayında da meksikalı futbol kulüpleri Pachuca ve Leon'un yüzde 30 hissesini satın almıştı. Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre dünyanın en zengin adamı Carlos Slim'in mal varlığı bir haftada 1.2 milyar dolar azalarak 70.6 milyar dolara geriledi ama Slim hala dünyanın en zengin adamı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ