Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para İskenderun'dan Hayfa'ya ro-ro seferleri başladı - Makro Ekonomi Haberleri

        İskenderun'dan Hayfa'ya ro-ro seferleri başladı. Ro-ro seferleri ile Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapanmasının yarattığı sıkıntıların giderilmesi bekleniyor. Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, Sisa Denizcilik tarafından İskenderun Limakport Limanı'nda, Türkiye'den ilk defa Hayfa'ya gidecek olan gemi için düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Suriye'de yaşanan olumsuzluklardan sonra Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapandığını söyledi.

        5 YILDIZLI OTEL KONFORU

        İstanbul'dan sonra en büyük tır filosuna sahip olan Hatay'da nakliyecilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapanmasının ardından büyük sıkıntı yaşadığını ifade eden Mardinli, bu sıkıntıları gidermek için İskenderun'da ro-ro seferlerinin başladığını söyledi. İlk olarak Mısır'ın Port Said Limanı üzerinden yapılan seferler sonrasında nakliyecilerin sıkıntılarının bir nebze olsun çözüldüğünü vurgulayan Mardinli, ''Artık nakliyecilerimiz 5 yıldızlı otel konforunda seyahat ediyorlar. Mısır'ın ardından Hayfa'ya ro-ro seferlerinin başlaması sevindirici. Daha güvenli yolculuk ve seferler yapılıyor. Suriye'deki sıkıntılar giderilse bile bu seferler devam edecek. Çünkü nakliyeciler daha ekonomik, daha az zamanda yüklerini istenilen bölgelere ve ülkelere ulaştırabiliyor'' diye konuştu.

        GEMİ YOLA ÇIKTI

        SİSA Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Bülent İpek de tarihi bir ana tanıklık ettiklerini, ro-ro seferlerinin başlamasıyla Türkiye ile İsrail'in denizden birbirine bağlandığını söyledi. Mısır'a giden gemilerin 3-4 gün sürede bu ülkeye ulaştığını belirten İpek, ''Bu geminin transit süresi ise 12 saattir.

        Bu yöntem Ürdün'e varmanın en kısa yoludur. Gemilerle giden tırlar, Hayfa'dan sadece 74 kilometre sonra Ürdün'e ulaşabilecek. Bu sadece nakliyecilere değil yaş sebze ve meyve ihracatı yapanlara da kolaylık sağlayacak'' dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek seferler başlatıldı. Davetliler, sefere çıkacak gemiyi gezerek bilgiler aldılar, yolcular ve tır şoförleri ile görüştüler. Tırların gemiye yüklenmesinin ardından gemi, Hayfa'ya gitmek üzere yola çıktı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ