Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Çevreci Araçlar İnsan dışkısı ile çalışan otobüs seferlere başladı, İnsan dışkısıyla çalışan otobüs, İnsan dışkısını enerjiye çeviriyor. - Otomobil Haberleri

        İngiltere’nin insan ve yemek atıklarıyla çalışan ilk otobüsü olma özelliğini taşıyan Bio-Bus seferlerine başladı. Bristol ve Bath kentleri arasında sefer yapacak olan Bio-Bus Bristol’deki bir atık işleme tesisinden elde edilen biyometan gazıyla çalışıyor. Biyometan gazı insan dışkısı ve yiyecek atıklarının işlenmesiyle ediliyor.

        Bristol Havaalanı ve Bath arasında sefer yapacak olan Bio-Bus bir depo biyometanla 300 kilometre yol yapabiliyor. Bu miktar da 5 insanın bir yıllık dışkısından elde edilen gaza denk geliyor. Bio-Bus, biyometan dizel yakıta göre yüzde 30 daha az karbondioksit salıyor. 40 yolcu kapasitesine sahip olan otobüs, biometan gazını otobüsün üzerinde bulunan depolarda muhafaza ediyor.

        Briston’daki kanalizayson arıtma işleri ile ilgilenen GENeco isimli şirket, insan dışkısı ve atık yemekleri biomethan gazına çeviriyor ve söz konusu otobüs bu gaz sayesinde çalışıyor.

        Yapılan açıklamaya göre, bir kişinin yıllık atık yemeği, otobüsün 37 km gitmesine imkan veren gazın üretilmesine sağlıyor.

        Otobüs, dizel motora sahip aynı boyuttaki bir otobüse oranla yüzde 30 daha az karbondioksit salınımına neden oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ