Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil En pahalı elektrikli otomobiller - Otomobil Haberleri
        1

        The Lightning GT: 300 bin dolar

        The Lightning GT modeli, İngiliz firma Lightning Car'ın bu sektördeki ilk üretimi. Saatte 210 km hıza çıkabilen bu otomobilden bu sene ve gelecek sene satışa sunulması için sadece 50 adet üretilecek.

        2

        Dış cephesinde hızlı tren teknolojisinde kullanılan alüminyum kaplama kullanılan otomobil, dünyada sadece 2 araçta bulunan titanyum - lityum pillere sahip. Bu bataryalar sayesinde otomobili sadece bir kaç dakika içinde şarj edebiliyorsunuz.

        3

        Mercedes Benz SLS AMG Electric Drive: 550 bin dolar

        Saatte 250 kilometre hız yapabilen bu Alman şaheseri, 0'dan 100 kilometre hıza 3.9 saniyede çıkabiliyor. Otomobil, tek şarjla 250 kilometre yol gidebiliyor.

        4

        740 beygirlik motorla sınıfının en güçlü otomobillerinden biri kabul edilen Mercedes - Benz SLS AMG, 2015 yılında sınırlı sayıda üretilerek Avrupa piyasasında satışa sunulacak.

        5

        Rimac Concept 1: 980bin dolar

        Hırvat Rimac Otomobili firması tarafından üretilen bu canavar, dünyanın ilk elektirikli hiper otomobillerinden biri olarak kabul ediliyor. 1088 beygir gücündeki bu canavarın menzili 595 kilometre.

        6

        Sadece 88 adet üretilecek bu otomobil meşhur İtalyan Pininfarina mühendisleri tarafından özel olarak tasarlandı. Otomobilin tasarım süreci 5 yıl sürdü.

        7

        Mercedes-Benz SLS Electric Gullwing E-Cel: 1 milyon dolar

        Mercedes'in kanarya renkli bu yol fatihi, tasarımı ve full elektrikli konseptiyle geleceğin otomobilleri arasında gösteriliyor.

        8

        100 kilometre hıza 4 saniyede çıkabilen otomobil 529 beygir gücüne sahip. Otomobil, şarj edildiğinde 200 kilometre mesafe kat edebiliyor.

        9

        Rolls Royce Phantom 102EX Electric Car: 1.6 milyon dolar

        İngilizlerin asil şovalyesi Rolls Royce'in 2011 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıttığı Phantom'un elektrik motorlu versiyonu, en lüks elektrikli otomobil olarak göze çarpıyor.