Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Otokoç Otomotiv'den Avrupa yatırımı - Otomobil Haberleri

        Otomotiv perakendecisi ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv’in Genel Müdürü Görgün Özdemir, ilk Avrupa yatırımını Macaristan’a yapacaklarını söyledi. Azerbaycan, Kuzey Irak ve Kazakistan’da araç kiralama hizmeti verdiklerini hatırlatan Özdemir “Türkiye dahil 4 ülkede 129 ofisle hizmet veriyoruz. Yurtdışı araç parkımız bin 500’ü geçmiş durumda. Şu anda Otokoç Otomotiv’in ilk Avrupa yatırımını, Budget markamızla Macaristan’da hayata geçirmeye hazırlanıyoruz” dedi

        2015 yılı hedeflerinin paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Özdemir, “2015 yılının planlamasını yaparken 2014’e benzer bir tablo olacağını öngörmüştük ancak; yılın ilk 2 ayına baktığımızda daha olumlu bir gidişat olduğunu gözlemliyoruz ve pazarın yüzde 10-11 aralığında büyüyerek, 900 binli seviyelere yaklaşacağını düşünüyoruz” dedi. 2014 yılını 3.9 milyar liralık ciroyla kapattıklarını kaydeden Özdemir, bu yılki cirolarını 4.4 milyar lira olarak planladıklarını belirtti.

        'FİNANSMAN SATIŞI HIZLANDI'

        Özdemir, 2014 yılındaki 112 bin finansman ve sigorta satışının 16 bin adedini finansman satışlarının oluşturduğunu ve bu satışların yaklaşık tutarının 600 milyon lira olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ