Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Test Sürüşü Seat Cenevre'ye 2020'nin konseptiyle çıkarma yaptı! - Otomobil Haberleri

        BARIŞ ERKAYA/HABERTURK.COM-OTOMATİK viTEST/CENEVRE

        Bu yıl 85'inki kez kapılarını ziyaretçilerine açan Cenevre Otomobil Fuarı'nda SEAT, otomobil tutkunlarına gelecekle ilgili çarpıcı bazı ipuçları verdi. 20V20 Konsept modelinin dünya tanıtımını Cenevre Fuarı’nda yapan Seat, dört kapılı SUV coupé konseptiyle boy gösterdi.

        “2020 vizyonu” anlamına gelen SEAT 20V20; SEAT’ın hem performans hem de yakıt verimliliğini hedefleyen TSI, TDI ve Plug-in Hybrid motorlarıyla uyumlu bir platforma sahip. Ayrıca DSG şanzımana veya elektronik olarak kontrol edilebilen 4 çeker sisteme de uyum sağlıyor.

        2791 mm uzunluğunda dingil mesafesi, önde 1680 mm ve arkada 1638 mm iz genişliği ve düz çatı hattı 20V20'ye dinamik oranlar veriyor.

        20V20'nin ön kısmı, X şeklinde tasarlanmış. Kaput ve ızgaradaki V şekli dikkat çekiyor.

        SEAT 20V20; 20 inç jantları ve yerden yüksekliği 228 mm olan sağlam duruşlu, dört kapılı spor bir otomobile benziyor. Modelin bagaj hacmi ise son derece şaşırtıcı; 600 lt’den fazla. Araç özellikle arka koltuk yolcuları için çok geniş bir alan sunuyor.

        Model aslında Leon ailesinin tasarım dilinden yola çıkarak geliştirilmiş.

        “SEAT Kişisel Sürüş Cihazı” da ilk defa SEAT 20V20 modelinde sunuldu. Yuvarlak şekilli mobil cihaz, sürücü aracın dışındayken navigasyon sistemi, ısıtma ve soğutma gibi fonksiyonları yönetmek için kullanılan uzaktan kumanda işlevi görüyor. Aracın içindeyken, konsola mıknatıslarla sabitlenmiş olan “SEAT Kişisel Sürüş Cihazı”, SEAT Sürüş Profili için kişiselleştirme özelliği elementi olarak işlem yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ