Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Servislere paranızı kaptırmayın! - Otomobil Haberleri

        BURAK TAŞÇI - HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        buraktasci@haberturk.com

        Otomobillerin belli bir kilometre veya belli bir yılda periyodik bakımları yapılıyor. Otomobillerin garanti dışında kalmaması için yetkili servislerde yapılan bakımlar sanayideki bir tamircinin alacağı ücretin neredeyse 2 katı oluyor.

        Ancak yetkili servise gitmeden önce çevrenizdeki diğer servisleri arayıp fiyat bilgisi alın. Genellikle yetkili servisler fiyatlarda değişikliğe gidebiliyor. Örneğinbir markanın birçokyetkili servisinin 90 bin bakımına istediği860 TL'lik bakımı siz araştırdığınızda birbaşkayetkili servise507 TL'ye yaptırabilirsiniz. Aracın değişen parçaları, işçilik diğer yüksek tarife uygulayan servisle aynı. Ayrıca servisten çıkarken araçtan sökülen parçaları almayı unutmayın! Kutularını kontrol ederek orjinal mi? Yoksa yan sanayi ürün mü? kullanıldığını anlayabilirsiniz.

        NASIL ŞİKAYET EDİLECEK?

        Fiyat uçurumlarının olduğu servisleri şikayet etmek için araca uygulanacak bakım kalemlerinin listesini ve ücret tarifelerini faks çekmelerini isteyin. Fiyat uçurumu olan ve fiyatı düşük olan servislerin tarifelerini aracın fabrikasına fakslarsanız fabrikada karşılaştırılacak,şikayetiniz kabul edilecek ve haksız fiyat uygulayan servis fabrika tarafından para cezasına verilecektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ