Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Tatil bitti, ziftler nasıl çıkacak? - Otomobil Haberleri

        BURAK TAŞÇI

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        buraktasci@haberturk.com

        Uzun yolculuklarda hava koşulları sürücüleri ve otomobilleri zorlar. Yağışlı havada otomobil fazla efor sarfeder, sürücü yağış olduğu için daha da dikkatli davranır. Sıcak havalarda ise eriyen asfalt hem lastikleri, hem sürücüyü, hem de kaporta aksamını zor durumda bırakıyor.

        Erimiş olan asfalttan çıkan zift yüksek sıcaklıklara ulaşıyor. Bu durum önce lastiklere yansıyor. Aşırı ısınan lastiklerin ömrü azalır. Hamuru yumuşar ve darbe anında kötü sonuçlar doğurabilir. Erişmiş olan zifti, lastikler otomobilin çamurluğuna veya diğer kaporta aksamlarına sıçratıyor. Bu durumda da hoş olmayan görüntüler ortaya çıkıyor.

        Bu durumun çok kolay ve ucuz çözümü var. En ucuz çözüm margarin kullanmak. Ziftli alana margarini sürdüğünüzde kısa bir süre sonra nemli bir bezle margarini temizleyin. Ziftin çıktığını göreceksiniz. İkinci çözüm yolu ise gazyağı veya mazot ile temizleme. Üstüpü denilen beze mazot veya gazyağı dökün. Ardından ziftli bölüme yumuşak hareketlerle mazotlu veya gazyağlı üstüpüyü tatbik ettiğinizde ziftin çıktığını göreceksiniz. Mazotlu veya gazyağlı temizleme yaptığınızda otomobiliniz parlayacaktır. Bu da hoş bir görüntü yaratıyor. Tüm bunları yapamam uğraşamam derseniz zift çıkartıcı özel spreyler var. Onları kullanarak ziftlerden arınabilirsiniz. Yalnız bu spreylerin bazıları otomobilin boyasına zarar verebiliyorlar. Uygularken küçük bir alanda deneyin ardından tüm ziftli alanlarda kullanın. Pasta cila da ziftleri temizlemekte etkindir. Uygulamaları yaptıktan sonra otomobilinizi yıkatın.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ