Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Toyota 7.4 milyon aracı geri çağırıyor - Otomobil Haberleri

        Japon otomobil üreticisi Toyota, camlardaki arıza nedeniyle ABD'de 2.47 milyon, Çin'de 1,4 milyon ve Avrupa'da 1.39 milyon, Avustralya ve Asya'da 650 bin, Ortadoğu'da 490 bin, Kanada'da 240 bin aracı çağıracak. Türkiye'de de 58 bin 154 araç kontrol için servise çağrılacak.

        'ŞİKAYET GELMEDİ'

        Toyota Türkiye tarafından yapılan açıklamada şirkete bugüne kadar konuyla ilgili bir şikayet ulaşmadığı ancak araçlardaki elektrikli cam ana anahtarının kontrolü için bir servis kampanyası düzenlendiği belirtildi. Türkiye'de toplam 58 bin 154 adet araca yönelik gerçekleştirilecek olan kampanyanın 2006 -2008 yılları arasında üretilen bazı Yaris, Auris, Corolla, Camry ve RAV4 araçları kapsadığı belirtildi.

        1 SAAT SÜRECEK

        Tamamen kontrol amaçlı ve önleyici nitelikte olduğu belirtilen bu kampanya için müşterilerini en kısa zamanda yetkili servislerine davet edeceğini duyuran Toyata Türkiye, yaklaşık 1 saat sürecek olan işlemlerin ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini kaydetti. Açıklamada "Elektrikli cam ana anahtarının üretimi esnasında koruyucu yağın (gres) her noktaya düzenli olarak yayılamaması sebebiyle kontak noktalarında zaman içerisinde aşınmalar meydana gelmekte ve bu aşınmalar takılma veya zaman içerisinde anahtarın çalışmamasına sebebiyet verebilmektedir" denildi.

        KAZA YOK

        Toyota şimdiye kadar, çağırılan araçlarla ilgili sorundan kaynaklanan bir kaza gerçekleşmediği açıkladı. Toyota'nın kararı, Ford'un 1996'daki 7.9 milyonluk çağırma operasyonundan sonra en yüksek geri çağırma olarak dikkat çekti. Toyota, daha önce Japonya'da 2006 ile 2008 yıllarında üretilen 459 bin aracı geri çağırmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ