Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekonomi Sınıfı Yeni Corolla'nın deneme üretimi Toyota Türkiye'nin liderliğinde yapılacak - Otomobil Haberleri

        Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, yeni Corolla'nın Japonya'daki geliştirme süreci tamamlandığını söyledi. Özer, Corolla'nın ilk deneme üretiminin yeni Corolla'yı üretecek diğer ülkelerdeki fabrikaların katılımıyla Toyota Türkiye'nin liderliğinde yapılacağını belirtti.

        Orhan Özer, Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) yaptığı açıklamada, bu yılın 9 aylık bölümünde 63 bin 401 adet araç ürettiklerini, 54 bin 454 adette otomobil ihraç ettiklerini ifade etti. Avrupa pazarındaki daralma pek çok ihracatçı gibi kendilerini de etkilediğini vurgulayan Özer, etkilenmiş olmalarına rağmen geçen yılın değerlerini koruyabildiklerini ifade etti. Tüm çalışanlarıyla birlikte gelecek yıla odaklandıklarını anlatan Özer; "Yeni Corolla'nın üretim hatlarımızdan çıkmaya başlamasıyla birlikte artık çok daha yüksek üretim ve ihracat rakamlarını telafuz etmeye başlayacağız." diye konuştu.

        Yeni Corolla ile ilgili Japonya geliştirme sürecinin tamamlandığını kaydeden Özer, fabrikada planlanan şekilde deneme sürecine hazırlandıklarını dile getirdi. Yan sanayinin de kendileri gibi yoğun bir çalışma dönemi içinde olduğunu dile getiren Özer, şunları söyledi; "Şu an yerlilik oranı tam olarak belirtmek için çok erken olmakla birlikte, hacim olarak yüzde 80'in üzerine çıkarak mevcut oranın üzerinde bir yerliliğe ulaşacağımızı söyleyebiliriz. Yakında ilk deneme üretimi, yeni Corolla'yı üretecek diğer ülkelerdeki fabrikalarının (TSAM: S.Africa, TDB: Toyota Brezilya, TMAP: Toyota Thailand) katılımıyla fabrikamız liderliğinde yapılacak. Yan sanayilerimiz de lokal denemelerimiz için parça tedarik çalışmalarına başladılar. Üretilecek parçaların kalıp hazırlıkları halen devam ediyor. İşe almayı düşündüğümüz 800 yeni üretim elemanı için şu ana kadar birçok başvuru aldık, almaya devam ediyoruz ve yeni başvuruları da bekliyoruz." diye konuştu.

        "YENİ COROLLA'NIN TÜRKİYE'DE DE BÜYÜK TALEP GÖRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

        2013 yılının ortasında üretilmeye başlanacak olan yeni Corolla'dan yılın geri kalan kısmında 60 bin adet üretmeyi planladıklarını belirten Özer; "Ertesi yıldan itibaren ise Corolla üretiminin 100 bin adetin üzerinde gerçekleşmesini umuyoruz. Toplam üretimimiz Corolla ile birlikte gelecek yıl 100 binin üzerinde, ertesi yıl ise tam kapasitemize yakın gerçekleşecek." dedi.

        Corolla'nın, sedan araçların daha fazla talep gördüğü ve satıldığı ülkeler başta olmak üzere Avrupa dışında ki pazarlara da ihraç edileceğini ifade eden Özer, şöyle konuştu; "Bunların başında Rusya, bazı Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri , İsrail geliyor. Ülkemiz de bir sedan ülkesi olduğu için, Türkiye'de de büyük bir talep göreceğini düşünüyoruz."

        Ağırlıklı olarak Corolla projesine odaklanmış durumda olduklarını anlatan Özer, daha farklı projeler için aday ülke olma hedeflerine yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ