Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekonomi Sınıfı Türkiye'de üretilecek!,Dokker,Karsan - Otomobil Haberleri

        Otomotiv üreticisi Karsan, Fransa merkezli Renault Grubu'nun markası Dacia'nın yeni hafif ticari araç modeli Dokker'ın üretimi ve türev araç geliştirme faaliyetlerini yürütmek üzere fizibilite çalışmalarına başlanması için niyet mektubu imzaladı.

        Şirketten KAP'a gönderilen açıklamada, niyet mektubu çerçevesinde Heksagon Mühendislik ve Tasarım'ın da yer alacağı projede, fizibilite çalışmalarının dört ay içinde başarıyla tamamlanması durumunda, 2014 yılı içinde yılda 20 bin adet araç üretimini içeren nihai anlaşmanın imzalanmasının planlandığı belirtildi. Açıklamanın ardından Karsan hisseleri saat 1550'de yüzde 5.04 primle 1.25 liradan işlem görüyordu.

        FIORINO VE DOBLO İLE REKABET EDECEK

        İlk bakışta Renault Kangoo'ya benzeyen, Dacia'nın yeni ticari aracı Dokker'in Türkiye'de 22 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulması bekleniyor. Dokker fiyatıyla Fiat Fiorino, boyutları ve hacmiyle ise Doblo ile rekabet edecek. Dokker, 5 kişilik oturma düzeni, 800 litrelik taşıma kapasitesiyle sınıfının en geniş hacimli araçlarından biri.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ