Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ekonomi Sınıfı 'Üretmek için geç kaldınız küresel marka alın!' - Otomobil Haberleri

        Özlem DALGA/HABERTÜRK

        Bu yıl Dünya Ekonomik Forumu'nun (DEF) ana teması "Resilient Dynamism" yani "Dayanıklı, Esnek Dinamizm" idi. Davos 2013 zirvesi, Dünya Ekonomik Forumu CEO'su Robert Greenhill'in, "Türkiye ekonomisi burada üzerinde konuştuğumuz ekonomik dinamizme örnek" yorumuyla başladı. Zirve boyunca politika yapıcılar, iş dünyası ve akademisyenler, sivil toplum kuruluşu üyeleri, krizde en kötünün geride kaldığını ve bundan sonra gelecek şoklara daha dayanıklı ve esnek olup dünya ekonomisinin nasıl ileriye götürülebileceğini tartıştı.

        Başbakan Yardımcısı Ali Babacan katıldığı oturumlarda Türkiye tecrübesinin diğer ülkelere ekonomik dinamizm açısından nasıl örnek olacağını anlattı. Geçen yıl Davos'ta Türkiye Merkez Bankası'nın izlediği ‘yenilikçi politikaların' başarılı olması halinde diğer Gelişmekte olan ülkelere örnek olabileceği söylenmişti. Bu yıl ise, başlı başına "Yükselen Yenilikçi Para Politikaları" konulu bir oturumda aslında TCMB'nin önceleri "tam anlaşılamayan" politika uygulamaları ele alındı. İlk krizi öngörerek faiz indirimini başlatan Israil Merkez Bankası Başkanı Stanley Fischer da BloombergHT röportajında bize "Genelde Merkez Bankası Başkanları için yorum yapmam ama TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın yenilikçi politikalarının çok başarılı olduğunu düşünüyorum" dedi.

        Davos'ta tanıştığımız Hindistan'ın en büyük otomobil üreticilerinden Mahindra & Mahindra Yönetim Kurulu Başkanı Anand Gopal Mahindra, Türkiye'yi hayli yakından takip ettiğini bize gösterdi. Mahindra ‘Biz Hintililer bize yüzde 8 büyüme yeter derken siz Türkler yüzde 5 büyüme yeter diyorsunuz' yorumuyla ekonomi yönetiminin kredi büyümesinde yüzde 15'te ısrarcı olmasını yorumladı. Türkiye'nin yerli otomobil macerası için geç kaldığını söyleyen Mahindra, "Biz yerli otomobil üretmeye 1945 yılında başladık. Şimdi bunu gerçekleştirmek ekonomik olmaz. Biz örneğin SangYong markasını satın aldık. Neden Satışta olan küresel araba markalarını almaya bakmıyorsunuz?" diyerek yerli otomobil konusuna Hintli açılımı getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ