Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Tofaş'ta yeni model çalışamaları sürüyor. - Otomobil Haberleri

        Tofaş, yılın ilk iki ayındaki satış performansından memnun. Segmentinde en çok satan aracın Linea modeli olduğu Tofaş'ta yeni model çalışamaları da tam gaz sürüyor.

        Tofaş Üst Yöneticisi Kamil Başaran, bu yıl sonu için iç pazar hedeflerinin 750 bin olarak bütçelediklerini söyledi. Ocak ayının geçmiş yıllardan daha iyi geçtiğine dikkat çeken Başaran, "Şubat ayında da satışların iyi olduğunu görüyoruz. Geçen yıl yapılan ÖTV artışının etkisinin önümüzdeki aylar içinde olacağını tahmin ediyoruz.

        LATİN AMERİKA 10 KAT BÜYÜDÜ

        Avrupa'daki ekonomik durgunluğun kendilerini farklı pazar arayışlarına yönlendirdiğini vurgulayan Başaran, ''Avrupa'ya yapmış olduğumuz ihracattan 10 puanı farklı coğrafi bölgelere kaydırmamızla, ekonomik sonuçlarımızı da iyileştirdik. Kendini gösteren bölgeler olan özellikle Latin Amerika pazarımız 10 kat daha büyümüştür. Bununla da kalmadık, bu paralelde Linea ve Doblo modellerimizde Rusya pazarlarına doğru yönlendik. Özellikle Rusya'da daha büyük satış rakamlarına doğru gidebileceğiz'' diye konuştu.

        Başaran, 2013 yılında öngördükleri yatırım tutarlarının 130 milyon dolar olduğunu, bu yatırım miktarının, üzerinde çalıştıkları modelleri kapsamadığını; ayrıca Ar-Ge'ye de önemli miktarda yatırım yapmakta olduklarını vurguladı.

        YENİ MODELLER ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

        Ürün gamında da ciddi değişiklikler yapmayı planladıklarını vurgulayan Başaran, ''Özellikle Mini Cargo ve Doblo üzerindeki çalışmalarımız nihai hale geldi. Euro 6 kapsamı altında güncellenecek araçlarımızda rekabetin gerektirdiği adımları atarak bu araçlarımızı yine lider konuma çekeceğiz. Linea, segmentinde en çok satan aracımız. Ama biliyoruz ki mutlaka bu başarımızın kalıcı olabilmesi için yeni modellere ihtiyacımız var. Bu yeni modeller için çalışmalarımız devam ediyor. Gelinen noktada rekabet için ürün de yeterli değil. Fark oluşturmaya çalıştığımız 2013-2015 dönemindeki gelişim, değişim; aslında müşteriye dokunmaktan geçiyor. Müşteriye, dokunduğu her noktada mükemmeliyet hissini vermek zorundayız. Kim ayakta kalacaksa önümüzdeki dönemde bu özellikleriyle ayakta kalacak.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ