Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil ‘Biz sıfırdan motor yapmaya varız’ - Otomobil Haberleri

        HT EKONOMİ

        Bosch yerli otomobilin motorunu üretmeye talip oldu. Şirketin Türkiye Temsilcisi Steven Young, “Türkiye’de sıfırdan motor tasarlamak isteyen varsa, biz varız” dedi

        Yerli otomobil tartışmaları devam ederken motor üretimine talip çıktı. Bosch Türkiye Temsilcisi Steven Young, “Türkiye’de sıfırdan motor tasarlamak isteyen varsa, biz buna varız. Türkiye’deki kapasitemiz, altyapımız, mühendisliğimiz ve birikimimiz buna yeterli” diye konuştu. Alman Bosch Grubu’nun 2012 sonuçlarını açıkladığı basın toplantısında soruları yanıtlayan Young, motor üreticisi değil tedarikçi olduklarını hatırlattı. Türk otomotiv yan sanayisinin Porsche, Audi ve Mercedes’e ihracat yaptığını belirten Young, “Türk yan sanayisi yerli oto üretimi için gayet yeterli” dedi. Young, Bosch Türkiye ve Rusya’nın bu yıl Avrupa’da büyüme bütçesi yapan iki iştirakten biri olduğunu anlattı.

        2015’te telefonla araba park edilebilir

        Bosch’un üzerinde çalıştığı yeni teknolojileri anlatan Young, “2015 yılı itibarıyla akıllı telefonlarla otomobil park etmek mümkün olacak” dedi. Bosch Türkiye’nin 2012 cirosunun 2.1 milyar Euro olduğunu ve 2013 hedefinin 2.4 milyar Euro olarak belirlendiğini kaydeden Young, Türkiye’nin ihracatının yüzde 1.1’ini tek başlarına gerçekleştirdiklerini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ