Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Lüks Otomobiller Skoda’ya lüks makyaj! - Otomobil Haberleri

        Hakan Özenen/HT GAZETE

        Skoda, son yıllarda ihtiyacı karşılayan, makul fiyatlı ama aynı zamanda 'büyüklerde ne varsa' bizde bir fazlası var iddiasındaki araçlarıyla dikkat çekti. Amiral Gemisi Superb'i makyajlayan marka, bu kez 'ihtiyaç değil lüks' sloganıyla çıktı tüketicinin karşısına

        Ürün gamını neredeyse tamamen yenileyen, sadece son iki yılda 6 yeni modelini piyasaya çıkaran Volkswagen ailesinin Çek kökenli markası Skoda, sürdürdüğü yenilenme operasyonunun meyvelerini alıyor. İmaja yönelik çalışmaların da eşlik ettiği bu yenilenme sürecinde markanın satışları büyük oranda artarken, Türkiye Skoda'nın dünyada en fazla büyüme kaydettiği pazar oldu. 1991 yılından bu yana Alman Volkswagen Group markalarından biri olan Skoda, Avrupa pazarındaki daralmaya rağmen geçen yıl Türkiye'de 10 bin adetlik satışla yüzde 33'lük büyümeye imza attı.

        UCUZ DEĞİL, MAKUL FİYATLI BİR MARKAYIZ

        Büyüme trendi 2013'ün ilk 7 aylık döneminde 6 bin 574 adet satışla devam ederken, bu gelişme marka nezdinde Türkiye'nin 'özel statüye' alınmasını sağladı. Skoda'nın büyümesinde dikkat çeken bir gelişme ise Anadolu'da yaptığı satışların, İstanbul ile birlikte otomotiv satışlarının lokomotifi olan Marmara Bölgesi'nden yüksek olması. Skoda satışlarının yüzde 40'ını Marmara bölgesinde, yüzde 60'ını ise Anadolu'da gerçekleştiriyor. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel, son dönemde Skoda markasının imajında hissedilir bir yükselme olduğunu ifade ederek "İmaj algısında yüzde 15 civarında bir artış var. Geniş iç hacim, sürüş konforu, yakıt tasarrufu gibi vurgulamalarımız etkili oluyor. Skoda ucuz değil, makul fiyatlı bir marka. VW markasını tüketicinin gözüne sokmuyoruz. Ama müşterilerin yüzde 50'si bunu biliyor" diye konuştu. Yıl sonu satış hedeflerinin 12 binin üzerinde olduğunu ifade eden Senyücel "Yeni modeller devam edecek. Önce yeni Yeti, 2014 ilk çeyrekte Spaceback, 2014'ün ikinci yarısında yeni Fabia gelecek. Bu yüzden gelecek yıl daha iddialı olacağız. Hedefimiz 15 bini geçmek" diye konuştu.

        Dizel motor ve DSG Türkiye’ye özel geliştirildi

        Skoda'nın 'Amiral Gemisi' Superb, yeni bir görünüme büründü. İç mekânı yeniden geliştirilen Superb, artık yüzde 19'a varan oranlarda daha az yakıt tüketiyor. Sedan ve Combi versiyonları bulunan Superb, biri benzinli, dört farklı motor seçeneği ve 58 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarıyla satışa sunuldu. Motor gamında yer alan 1.6 litrelik 105 BG gücündeki TDI motor ve DSG otomatik şanzıman ise Türkiye pazarı için geliştirildi. Satışlardan en büyük payı alması beklenen bu versiyonun fiyatı da 73 bin 900 TL'den başlıyor. Temmuz sonu itibarıyla 900 adet Superb sattıklarını kaydeden Genel Müdür Tolga Senyücel, "Yıl sonuna kadar 1.600 adet makyajlı Superb satmayı hedefliyoruz. Bu yıl toplam 2 bin 500 adet Superb satmayı hedefliyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ