Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Araç paylaşım pazarı hızla yükseliyor - Otomobil Haberleri

        Sıfır veya ikinci el bir otomobil sahibi olmak elbette herkesin hayali. Fakat yıllık vergisi, bakımı, masrafı derken iş sadece aldığınız otomobile ödediğiniz parayla kalmıyor. Kontağı çevirdiğiniz saniyede düşen fiyatı da cabası. İşte otomobil sahibi olmanın bu handikapları yeni bir pazar doğurdu. ABD'de başdöndüren bir hızla yükselen "araç paylaşım modeli" Türkiye'de talep görmeye başladı.

        İşte bunlardan biri de Mobicar. Araçların ihtiyaca göre, belli süreler ve belli mesafeler için kullanılması ve kullanıldığı kadar ödenmesi esasına dayanan sistemiyle 2013 Şubat ayından beri hizmette olan Mobicar, bugün 20 den fazla nokta da 41 araçla hizmet vermeye devam ediyor. Talebe bağlı, araçların ve kullanım noktalarının, genişleyerek büyüyeceği öngörülen platform, 2013 sonuna kadar öğrencilerin, çalışanların, kurumların, kamu personelinin ve isteyen herkesin yararlanması için, fırsat sunuyor.

        Trafiğe çıkan araç sayısının ve zararlı emisyonların azaltılmasını sağladığı için, çevreyle dost bir çözüm olan Mobicar araç paylaşım platformu, İstanbul’un yoğun trafiği içinde pratik ve ekonomik bir çözüm arayan herkes için çeşitli araç alternatifi sunuyor.

        Şehir hayatına hem ekonomik hem de pratik çözüm sunan araç paylaşım platformu Mobicar, İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yer alan Mobicar noktalarında haftanın her günü 24 saat hizmet veriyor. Mobicar, kullandığın kadar ödeme sistemi ile saatlik, günlük veya gecelik araç paylaşım imkanı sunuyor. Üstelik sadece www.mobicar.com.tr üzerinden tek tuşla üye olarak Mobicar karta sahip olmak çok kolay.

        Bu modelin aylık otomobil kiralamktan farkı ise "kullandığın kadar öde" modeli. Yani uzun süreli araç kiralamak isteyenler için aslında araç paylaşım modeli çok cazip değil. Fakat gündelik işler için araç kiralama yapmak isteyenler, kendisini aylık veya haftalık olarak bir Rent a Car şirketine bağlamaktansa bu modelleri tercih ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ