Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Test Sürüşü Türkiye otomotiv pazarında 2014 yılının ocak ayında Porsche satışları çok hızlı arttı - Otomobil Haberleri

        HABERTURK.COM/ÖZEL HABER

        Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından açıklanan 2014 Ocak ayı perakende satış rakamlarına göre binek otomobil pazarı yüzde 5.57 daralırken, hafif ticari araçlar pazarında daralma yüzde 8 seviyesinde oldu.

        Dolar ve euro kurlarında yaşanan sert artışın ik etkilerinin görüldüğü ocak ayında, özellikle ithal otomotiv markaları satışlarda büyük darbe alsa da bazı markaların ocak ayında yeni modellerin ve kampanyaların etkisiyle satış patlaması gerçekleştirdiği dikkat çekti.

        En çarpıcı artış ise Porsche satışlarında yaşandı.

        Ferrari, Aston Martin, Bentley, Lamborghini, Maserati ocak ayında hiç satış yapamazken (grey market hariç), Porsche geçen yılın ocak ayına göre satışlarını yüzde 181 artırdı. 2013 yılının ocak ayında 16 Porsche'nin satıldığı Türkiye'de bu yılın ocak ayındaki satış rakamı 45'e yükseldi.

        Daha alt segmentlerde ise Proton yüzde 267'lik satış artışıyla, yeni Forester modelini piyasaya süren Subaru ise yüzde 253'lük satış artışıyla pazarda şov yaptı. Toyota binek araçlarda yüzde 81, Seat yüzde 77, Volvo yüzde 54 satış artışı gerçekleştirdi. Satışlarını binek otomobil pazarında artıran diğer markalar ise Mitsubishi, Nissan, Renault, Mazda, Volkswagen, Skoda, Honda oldu.

        Hafif ticari araç pazarında ise en büyük patlama Dacia'dan geldi. Binek otomobil pazarında satışları 5'te bire yakın gerileyen Dacia, hafif ticari araç satışlarını ise 2013 yılının ocak ayına göre yüzde 3088 oranında artırdı ve 16'dan 510'a çıkarttı. Isuzu ve Iveco'nun da satışlarını artırdığı pazarda Kia, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Toyota, Volkswagen, satış artıran diğer markalar oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ