Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Lüks Otomobiller Haftaya başlayacak Cenevre Otomobil Fuarı'na 21 otomobil damgasını vuracak - Otomobil Haberleri
        1

        Önümüzdeki hafta İsviçrenin Cenevre kentinde başlayacak Cenevre Otomobil Fuarı ile Ferrari, Lamborhgini, Mclaren gibi bir çok ünlü firma, yeni otomobilleriyle boy gösterecek.

        İŞTE FUARA DAMGASINI VURACAK 21 OTOMOBİL:

        2

        McLaren's 650S Coupe

        İşte McLaren'in son bombası! 0 km hızdan 100 km hıza 3 saniyede çıkabilen 650S Coupe, 200 kilometreye de 8.4 saniye çıkabiliyor. Bu rakamlar gelmiş geçmiş en hızlı spor otomobili Mclaren F1'den tam saniye daha hızlı olduğunu gösteriyor.

        3

        Ferrari California T

        Son yıllarda tam randımanlı ve performansı yüksek otomobillere odaklanan İtalyan Otomobil devi, 80'li yıllardan bu yana ilk defa turboşarjlı motoru olan bir canavarını gün yüzüne çıkarıyor. Yeni California T, yüzde 49 daha fazla tork gücü sağlarken yüzde 15 daha az yakıt tüketimi ile ön plana çıkıyor.

        4

        Citroen C1 Swiss & Me

        İsviçre bayrağı deseniyle Fransız otomobil devinin özel üretimi olan Citroen C1 Swiss & Me, kısıtlayıcı şehir trafiğini eğlenceli hale getirmek için tasarlanmış özel bir şehir içi aile otomobili.

        5

        Bentley GT Speed Convertible

        İngilizlerin ünlü lüks otomobil markası Bentley de Cenevre Fuarı'nda yer alıyor. 6 litrelik W12 motoruyla Bentley GT Speed Convertible, 326 kilometreye kadar hız yapmanızı sağlayan bir otomobil.

        6

        Koenigsegg One:1

        İşte fuara damgasını vuracak otomobil! İsveçli firma Koeningsegg'in One:1 modeli dünya üzerindeki en hızlı spor otomobil olma ünvanına sahip. Saatte 440 km hıza çıkan araç, 1,3490 kilo ağırlığı ve 1,340 beygir gücü ile Cenevre'nin gözdesi olacak.

        7

        Jaguar XFR-S

        Cenevre'de görücüye çıkacak bir diğer otomobil ise Jaguar XFR-S'nin 'station wagon' versiyonu. Sedanına göre daha fazla performans imkanı tanıyan bu model, genil bagaj hacmiyle ekstra yer imkanı sağlıyor.

        8

        Vauxhall Astra VXR EXTREME

        Vauxhall'ın yeni canavarı Astra VXR EXTREME fuarda markanın en yeni ürünü olarak göze çıkacak. Bir önceki versiyonundan 100 kilo daha hafif olan yeni Astra, 2.0 litrelik motoru ile göze çarpıyor. (Ünlü Alman otomobil devi Opel, İngiltere'de Vauxhall ismiyle üretim yapıyor)

        9

        Volkswagen GOLF GTE

        Volkswagen'in geçtiğimiz yıla damgasını vuran modeli yeni Golf, Cenevre Fuarı'nda yeni hibrit motorlu GOLF GTE ile karşımıza çıkacak.

        10

        Audi TT

        1998'den beri üretilen Audi TT'nin 3. jenerasyonu olan 2015 modeli Cenevre Otomobil Fuarı'nda otomobil severlerin karşısına çıkacak.

        11

        Aston Martin V8 Vantage N430

        İngilizlerin ünlü spor arabası Aston Martin, yeni modeliyle Cenevre'de boy gösterecek. V8 Vantage N430, 100 kilometre hıza 4.6 saniyede çıkabiliyor ve 305 kilometre hız yapabiliyor.

        12

        Aston Martin DB9

        Aston Martin'İn Cenevre'de gün yüzüne çıkaracağı bir diğer modeli ise DB9. Karbon siyahı rengiyle otomobil tutkunlarının gözdesi olacak.

        13

        Honda Civic Type R Concept

        Honda efsanesi Civic'in 2015'te piyasaya süreceği yeni mdoeli Type R, Cenevre'de gün yüzüne çıkacak bir diğer otomobil.

        14

        Volvo Concept Estate

        Cenevre'nin yıldızlarından olacak bu isveçlinin en büyük özelliği tablet bilgisayardan farksız olan kumandası. Volvo'nun bu teknolojisi önümüzdeki yıllarda bir çok otomobil modeline ışık tutacak.

        15

        Vauxhall ADAM ROCKS

        Vauxhall'ın Cenevre'de gün yüzüne çıkaracağı bir diğer modeli, mini crossover modeli ADAM ROCKS.

        16

        Audi A3 Cabriolet

        Audi, A3 Cabriolet ile Cenevre fuardında boy gösterecek. Saatte 250 kilometre hız yapabilen A3, 100 kilometreye 5.3 saniyede çıkabiliyor.

        17

        Fiat Panda Cross

        Fiat Panda severler, Cenevre'nin bir sürprizi olacak. Fuarda Panda'nın 4x4 modeli Panda Cross da görücüye çıkacak.

        18

        Mazda Hazumi

        Fuarda ilk defa gün yüzüne çıkacak otomobillerden biri de Mazda'nın yepyeni modeli Hazumi. Daha önce basına sızan fotoğrafları oldukça heyecan yaratmıştı.

        19

        Nissan Juke

        Nissan'ın yayınladığı bu fotoğrafta, altın noktalarının altıda yeni Juke duruyor. Aracı görmek için fuarı beklememiz gerekecek çünkü yeni Juke ilk defa Cenevre'de yapılacak bir şovla tanıtılacak.

        20

        Infiniti Q50 Eau Rouge

        Detroit Otomobil Fuarında'da gördüğümüz Infiniti Q50 Eau Rouge, geliştirilmiş özellikleri ile Cenevre'de de karşımıza çıkacak.

        21

        Lamborghini Huracan

        İşte fuara damgasını vuracak bir diğer otomobil. Lamborghini'Nİ Emekliye ayırdığı Gallardo'nun yerine ürettİĞİ hURACAN, Cenevre'nin en ilgi çekecek modeli olmaya aday.