Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil İşte babayiğit olmak için yarışan 6 aday! - Otomobil Haberleri

        Hakan ÖZENEN / HT EKONOMİ

        Yerli elektrikli otomobilde 6 aday ‘babayiğit’ olmak için bekliyor. TÜBİTAK’ın yarışmasında finala kalan adaylardan birine değil bir gruba ‘ortak yapın’ önerisi de gelebilecek.

        “Yerli otomobil üretimi konusunda aradığımız babayiğiti bulduk” diyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın duyurduğu TÜBİTAK destekli elektrikli araç projesinde finale 6 şirket kaldı.

        Birinci olana 100 milyon lira teşvik verileceği projede Hema Endüstri ve Magna ortaklığı, Karsan, Isuzu, Hisarlar, Malkoçlar ve Derindere ‘babayiğit’ olmak üzere yarışıyor. Yarışmada Karsan New York için geliştirdiği taksi projesinin elektrikli versiyonu ile yer alırken, Hema Endüstri Magna’nın Mila modelinin üzerinde geliştirdiği elektrikli otomobille finale kalmış durumda. Malkoçlar, Derindere elektrikli otomobiller, Isuzu ve Hisarlar da elektrikli ticari araçları ile boy gösteriyorlar. Son kararın martta açıklanması beklenirken ‘ortak yapın’ önerisi de gelebileceği belirtiliyor.

        TÜBİTAK’ın 100 milyon lira destek vereceği yerli otomobil ile ilgili elektrikli araç projesinde 20 projeden 6’sı finale kaldı. İşte o projeleri sunan şirketler;

        - Hema Endüstri

        - Karsan Otomotiv

        - Anadolu Isuzu

        - Derindere Oto

        - Hisarlar Grubu

        - Malkoçlar Grubu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ