Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ford, Şampiyonlar Ligi sponsorluğunu 21 yılın ardından bırakacağı açıklandı - Otomobil Haberleri

        Amerikan otomotiv devi Ford’un, Şampiyonlar Ligi sponsorluğunu 21 yılın ardından bırakacağı açıklandı. UEFA tarafından yapılan açıklamada, Ford’un bundan böyle Avrupa’da yeni model lansmanlarına konsantre olacağı belirtildi.

        İlk kez 1992-93 yılında yeni Mondeo modelinin tanıtımını da yapmak amacıyla Şampiyonlar Ligi sponsorluğuna başlayan Ford, bu sponsorluğu, 24 Mayis’ta Lizbon’da oynanacak final maçında noktalayacak. UEFA’dan yapılan açıklamada, bu uzun soluklu sponsorluk dolayısıyla Ford’a teşekkür edildi.

        Mustang ile nokta koyacak

        Ford Avrupa Başkanı Stephen Odell de, bugüne kadar Şampiyonlar Ligi sırasında S-MAX, Kuga, B-MAX, Fiesta, Focus ve Mondeo gibi modellerin tanıtımlarını yaptıklarını, sponsorluğu da Avrupa’da satışa sunulucak Mustang ile noktalayacaklarını söyledi. Odell, işbirliğinin her iki tarafın da yararına olduğunu hatırlatırken, “Şimdi Ford için yeni ufuklara yol alma vakti. Avrupa’da 5 yıl içinde 25 yeni modeli piyasaya sunacağız” dedi.

        Ford Avrupa, Avrupa’daki durgunluk nedeniyle zarar açıklamış, bunu da yeni ürünler sayesinde aşmak istediğini bildirmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ