Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Lüks Otomobiller Geleceğin otomobili Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı, yeni nesil otomobiller, - Otomobil Haberleri
        1

        Mart ayının başında gerçekleşen Cenevre otomobil Fuarı'nda birbirinden ilginç modeller görücüye çıktı. Festivalde 2014 model otomobillerin yanı sıra markaların 2015 ya da daha sonraki yılalrda piyasaya sürmeyi planladığı otomobillerin prototipleri de yer aldı.

        2

        Bazılarının bilim kurgu filmlerindeki uçan araçları andırdığı bu otomobiller, değişik ve yeni tasarımları ile ilgi çekti. Geleceğin çizgilerini taşıyan bu otomobiller, tasarımlarının yanında yeni motor teknolojileri, tamamen dijital konsolları ve bilgisayar sistemleri ile de gelecekteki otomobillerin nasıl olacağı hakkında fikirler sunuyor.

        3

        Honda FCEV

        Honda'nın 2015'te piyasaya sürmeyi tasarladığı Honda FCEV, yeni nesil Honda otomobillerinden biri. Bilim kurgu romanlarından fırlamış gibi duran FCEV'in en önemli özelliklerinden biri yakıt hücresi teknolojisi. Honda FCEV, hidrojen ve oksijenin kimyasal reaksiyonu ille elektrik üreten, yakıt pillerine (Yakıt hücreleri) sahip bir motorla çalışıyor.

        4

        Her bir hücrenin 3 dakikada doldurulabildiği otomobil 480 km'den fazla menzile sahip. Honda, otomobillerde çok yer kaplayan elektrikli motoru, yakıt pili teknolojisiyle küçültüp ön kaputun içine yerleştirmiş. Küçülen motor sayesinde otomobilin içinde önemli derecede yer kazanılmış. 2015'te önce Japonya ve ABD'de piyasaya sürülecek otomobil daha sonra Avrupa yollarında olacak

        5

        Maserati Alfieri

        Ünlü İtalyan lüks otomobil firması Maseratti, gelecekte efsane modeli GranTurismo kadar sansasyon yaratması beklenen yeni modeli Alfieri'yi Cenevre'de otomobil severlerin beğenisine sundu. Devrim niteliğindeki bu tasarım, lüks otomobil tutkunlarına, gelecekte İtalyan otomobillerinin nasıl evrim geçireceği hakkında fikir verdi.

        6

        Fütüristik çizgilerle donatılmış benzersiz ve İtalyan otomobillerine göre çok cüretkar bir tasarıma sahip Alfieri'nin kokpiti de muhteşem denilebilecek kadar eşsiz. Klasik bir direksiyona ve dijital bir göstergeye sahip Alfieri'nin konsolunda neredeyse buton görmek imkansız. imkansız. Çünkü yapmak istediğinizi dijital gösterge sayesinde yapabiliyorsunuz. Alman ve İngiliz canavarlarına İtalyan cevabı olan Alfieri, 4.7 litrelik V8 motoruna sahip.

        7

        EDGA Genesis

        Alman teknoloji şirketi EDGA, Cenevre Otomobil Fuarı'nda sıradışı bir tanıtıma imza attı. 3 boyutlu yazıcıda fiber malzeme ile ürettikleri tasarım halindeki modeli Genesis'in şasesini basına tanıttı. EDGA böylece otomobil dünyasına 3 boyutlu yazıcı teknolojisini sokmayı başarmış oldu.

        8

        EDAG Genesis, tasarlanırken kaplumbağalardan esinlenilmiş. Onların hafif ama dayanıklı kabuk yapısı örnek alınarak araç geliştirilmiş. Şase incelendiğinde, iskelet çerçevenin oldukça doğal bir nesneye benzetildiğini ve yumuşak geçişlere sahip olduğunu görebiliyoruz.

        9

        3d yazının kullanılması nedeniyle yumuşak ve teğet geçişler yapının daha sağlam ve stabil olmasınıda sağlamış. EDGA her ne kadar otomobilin daha şasesini üretse de 3 boyutlu yazıcıyı otomobil dünyasına katması, otomobil dünyasında bir devrim.

        10

        NanoFlowcell Quant e-Sportslimousine

        Hiç akıcı elektrik itiş kuvveti diye bir terim duydunuz mu? Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilenen NanoFlowcell Quant e-Sportslimousine ile ileride bu terime aşina olacaksınız. Dünya'nın en küçük ülkelerinden biri olan Lichtensteinli bir şirket olan NanoFlowcell, yeni modeli Quant e-Sportslimousine ile devrim yaratacak.

        11

        Akıcı elektrik itiş gücü teknolojisi ile ön plana çıkan Quant e – Sportlimousine, elektrokimyasal akümülatör hücreleri lie yakıt hücrelerini birleştiren akış hücrelerini sahip. Bu yeni nesil piller, geleneksel lityum-iyon olanlardan 5 kat daha verimli.

        12

        0’dan 100 km/s hıza yalnızca 2.8 saniyede ulaşabildiği belirtilen E-Sportslimousine’nin maksimum hızı ise saatte 380 kilometre olarak açıklandı. Elektrikli otomobil, tam dolu yakıt deposu ve pilleriyle 400-60 km arasında yol alabiliyor.

        13

        Rinspeed XchangE

        80'li ve 90'lı yıllardaki gelecekte geçen filmlerle büyüyen otomobil tutkunları müjde! Bilim kurgu filmlerinden gördüğümüz sürücüsüz otomobiller gerçek oldu! Cenevre Otomobil Fuarı'nın belki de en bomba etkisi yaratacak modeli Rinspeed Xchange oldu. Bu otomobil, sürücüye gerek olmadan bilgisayarı sayesinde kendi kendine gidebiliyor.

        14

        Araç gideceği noktaya doğru seyrederken siz otomobilin içinde yemeğinizi yiyebilir, bilgisayar oyunu oynayabilir, internette sörf yapabilir, hatta film izleyebilirsiniz. Yolcu uçaklarındaki business class koltuklarından esinlenen ve 20 değişik şekle girebilen koltuklarla da otomobilin içi evden daha konforlu bir hal alıyor.

        15

        İsviçreli firma Rinspeed, sürüş keyfini uçakla yolculuk etmekten daha konforlu hale getireceklerini iddia ederken kısa zaman içinde diğer firmaların da ebnzeri modeller piaysaya sürmesi tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ