Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Otomobil dünyası ile ilgili en son haberler - Otomobil Haberleri
        1

        ASTON MARTIN'İ BIRAKMAK HATAYDI!

        Borusan Holding ile dünyanın önde gelen açık artırma şirketi Manheim Auctions’un ortaklığıyla kurulan Manheim Türkiye’nin yeni yapılanma toplantısında konuşan Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, 2013 yılında Türkiye distribütörlüğünü bıraktıkları Aston Martin için hata yaptıklarını söyledi.

        2

        Grup olarak çok sabırlı olmadıklarını belirten Uğur, “Bazı işlerde kârlılık için beklemek gerekiyor. Bu sabrı göstermediğimiz için Aston Martin distribütörlüğünü bırakmıştık. O zamanki şartlar altında Türkiye’de yürümez diye düşünüldüğü için yönetim istemedi. Biz de ‘Tamam’ dedik. Çok prestijli bir marka. İyi bir şeymi yaptık içim hâlâ rahat değil” açıklaması yaptı. Borusan, 2010 yılının ekim ayında aldığı Aston Martin distribütörlüğünü, üretici fimayla mutabakata vararak, geçen yılın ağustos ayında bırakmıştı.

        3

        HYUNDAI i10 VE GENESIS'E RED DOT TASARIMI

        Tasarım dünyasının Oscar ödülleri olarak gösterilen Red Dot Design, aynı anda iki farklı Hyundai modelini başarılı budu. 53 ülkeden toplam 4.815 adet ürün aday gösterilirken, Yeni i10 ve Yeni Genesis ise araç kategorisinde birincilik elde ederken 24 farklı ülkeden 37 uzman tasarımcının favorisi oldu. Hyundai, plaketlerini geleneksel Red Dot Gala Gecesi’nde teslim alacak. Ayrıca her iki otomobil, 8 Temmuz - 3 Ağustos arasında özel bir müzede sergilenecek.

        4

        EFSANE İSTANBUL'A DEV TIRLA GELECEK

        Harley-Davidson’ın 2014 serisinden yepyeni Rushmore Touring modelleri de dahil olmak üzere 23 farklı Harley-Davidson motosikletini taşıyan dev Harley-Davidson TIR’ı, 5 Nisan’da iki günlüğüne İstanbul’da olacak. Harley-Davidson TIR’ı 16 ülkeyi kapsayan turun Türkiye ayağı kapsamında, İstanbul’u ziyaret ederek motosiklet tutkunlarına kendileri için en uygun Harley-Davidson’ı test etme ve seçme fırsatı sunacak.

        5

        KOLTUKLARI BİNEK OTO KONFORUNDA

        Ford, Tourneo Custom’u model gamına eklenen versiyonunda yeni koltuk dizilimi ile daha geniş iç kullanım hacmi sunarken, araca inip binme kolaylığını da beraberinde getiriyor. Tourneo Custom 8+1 modeli ile; uzun şasi modellerde önde 1+1, arkada yeni 2+2+3 koltuk dizimi ile yolcularına ferah iç hacim ve araca kolay inip binebilme konforu sağlıyor. Aracın fiyatları 77.280 TL’den başlıyor.

        6

        TOYOTA ME.WE ÖDÜL BEKLİYOR

        Toyota’nın konsept aracı ME.WE Londra Tasarım Müzesi'nde "2014 Yılın Tasarımları" için aday gösterildi. Toyota Avrupa Tasarım & Geliştirme Merkezi ve ünlü tasarımcı Jean-Marie Massaud tarafından geliştirilen konsept, 25 Ağustos'a kadar Londra Tasarım Müzesi'nde sergilenecek. 2014 yılının tasarımları; küresel mimarlık, dijital moda, mobilya, grafik, ürün ve ulaştırma alanlarında özgün eserlerden oluşuyor.

        7

        11 MİLYONUNCU SKODA ÜRETİLDİ

        Skoda’nın, Çek Cumhuriyeti’ndeki ana fabrikası olan Mlada Boleslav’da 11 milyonuncu araç üretiminin gerçekleştirildiği bildirildi. Tesiste Octavia, Octavia Combi, Fabia, Fabia Combi, Rapid ve Rapid Spaceback modellerinin üretimini gerçekleştiren Skoda, marka tarihinin en büyük model atağı çerçevesinde son üç yıldır sürekli yatırımlarla fabrikayı büyütmeye devam ediyor. Skoda’nın % 50’den fazlası Mlada Boleslav’da üretim hatlarından indi.

        8

        PEUGEOT, FUTBOL TOPUNA DÜNYA TURU ATTIRACAK

        Peugeot, Facebook işbirliği ile #KickitToBrazil dünya turu organizasyonunu başlattı. Bir futbol topunun 5 kıtada gerçekleşeçek olağanüstü yolculuğundan oluşan projenin 100 günde tamamlanması ve 30’dan fazla ülkeyi kapsaması planlanıyor. Bir insan zinciri tarafından elden ele geçirilerek çıktığı dünya turunda Peugeot araçlarının da yardımını alacak olan dünya gezgini bir topun maceralarından oluşan bu yolculuk, Facebook üzerinden takip edilebiliyor.

        9

        'otostil.com' YAYIN HAYATINA MERHABA DEDİ

        Alışılagelmiş otomotiv sitelerinden farklı olarak deneyimli kadrosu ile özgün haberleri de bünyesinde barındıran otostil.com, tarafsız ve ilkeli yayın politikası ile bir internet sitesinden çok daha fazlasını sunuyor.

        10

        Detaylı analizleri, profesyonel ekiple çekilmiş ve kolayca arşivinize katabileceğiniz fotoğrafları, okuyucuyu boğmadan merak edilenlere cevap veren ve “otomobillerle konuşan adam”ın görüşleriyle zenginleştirilmiş yol testleri ile de farkını ortaya koyan otostil.com, iyiyi değil en iyiyi ziyaretçileriyle buluşturmayı mottosu haline getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ