Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Mustang, 49 yıl sonra New York'taki Empire State binasının 86. katma yeniden çıkacak - Otomobil Haberleri

        Bu ay tam 50. yaş gününü kutlayaeak Ford'un efsane haline gelen otomobili Mustang, bunun şerefine 49 yıl sonra New York'taki Empire State binasının 86. katına yeniden çıkacak.

        İlk kez 13 Nisan 1964'te New York Fuarı'nda tanıtılan, ertesinde, bir günde tam 22 bin sipariş alan Mustang, bundan bir yıl sonra Ekim 1965'te, ülkenin en yüksek ve simge binalarından biri olan Empire State'in 86. katma çıkanlmıştı. Milliyet'in haberine göre, burada yeni çıkacak convertible yanı üstü açılabilen modelinin prototipini sergileyen Ford, bu kez de 2015 model olarak satışa sunulacak tamamen yeni Mustang Convertible'ı aynı yere çıkartacak 1965'te ön camı da dahil dört ana parçaya bölünerek, binanm asansörleriyle yukarı çıkartılan Mustang Convertible, burada birleştirilmiş ve sergilenmişti. Mustang mühendisleri, 16-17 Nisan tarihlerindeld etkinlik için bu kez de benzer hazırlıklar yapıyor. Asansöre sığabilecek boyutlarda parçalanacak otomobil, 86. katta 6 saat içinde yeniden birleştirilecek.

        New York'un simgelerinden olan Empire State binası, 1931 yılında hizmete açılmıştı. O dönemde dünyanın en yüksek binası olarak kabul edilen Empire State, bu unvanını çok uzun yıllar korudu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ