Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Erdemir Başkanı Ali Pandır, ""150 milyon dolarlık yatırımla kaliteyi artıracağız." dedi. - Otomobil Haberleri

        Erdemir Başkanı Ali Pandır, bir otomobilin yüzde 50'sinde imzalarının olduğunu belirterek, "150 milyon dolarlık yatırımla kaliteyi artıracağız. Hayalimiz dünya devlerine sac satmak" dedi.

        5.1 milyar dolar cirolu çelik devi Erdemir, dünya otomotiv devlerine yerli sac satmayı hedefliyor. 30 yılı aşkın süredir otomotiv sektöründe olan ve 2006-2012 yılları arasında Tofaş CEO'luğu görevinde bulunan Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, grubun otomotiv sektörüne doğrudan büyük katkısı olduğunu belirterek, "Bir otomobilin yüzde 50'si Erdemir'in verdiği sacdan üretiliyor. Bir başka deyişle bir aracın 830 kilogramını sadece çelik oluşturuyor. Otomotivde pazar payımız yüzde 36. Ancak hedeflerimiz büyük. Otomotiv Ar-Ge'sine yatırımlar yapıyoruz. Hayalimiz dünya devlerine çelik satabilmek" dedi.

        Vatan'ın haberine göre, yassı çelikle yerlilik oranını artırmak için 150 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını belirten Pandır, şu bilgileri verdi: "Türkiye'de yıllık çelik üretimi 34.8 milyon ton. Otomotiv için gerekli olan yassı çelik üretimi ise bu rakamın yüzde 12'si seviyesinde. Erdemir olarak bir aracın yüzde 50'sini yapabiliyoruz. Biz bu oranı yüzde 70'e çıkarmak istiyoruz. Geri kalan yurtdışından ithal ediliyor. Yeni galvaniz hattı kuruyoruz, haddehane yenileniyor. 4-5 yıl içinde sadece Türkiye'deki otomotiv üreticilerine değil Mercedes, BMW, Volvo gibi dünya devlerine sac ihraç etmeyi planlıyoruz. Hayalimiz o."

        EN BÜYÜK MÜŞTERİSİ FORD

        Erdemir, Türkiye'de Uzakdoğulu üreticiler dışında tüm otomotiv markalarına ürün tedarik ediyor. En büyük müşterisi Ford Otosan. Oyak Renault ve Tofaş, Erdemir'le çalışan diğer büyükler. Yılda 8.3 milyon ton çelik üreten grup, yurtdışına da ihracat yapıyor. Erdemir, Dacia'nın Fas ve Romanya'daki tesislerine sac ihraç ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ