Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Jeep, Cherokee, Hakan Özenen, SUV, 2014, arazi cipi - Otomobil Haberleri

        AUTOSTART - Hakan ÖZENEN / HT EKONOMİ

        Fiat çatısı altına girdikten sonra köklü Amerikan markası Jeep’te radikal değişikler oluyor. Tasarımını satışlarını hızla yükselttiği Avrupa pazarına daha uygun, motorlarını da daha tutumlu hale getiren Jeep, bu çabalarının karşılığını da fazlasıyla alıyor. 2012 yılında toplam 701 bin adet araç satan marka, 2013’te satış adetlerini daha da yükselterek 731 bin adede çıkardı. Avrupa pazarında satışlarını yüzde 14 yükselten Jeep, yeni modelleriyle artık daha yüksek satış adetleri hedefliyor.

        JEEP, CHEROKEE İLE HEDEF BÜYÜTTÜ

        Orta boy SUV pazarının en iddialı modellerinden olan Jeep Cherokee, markanın 2014 için hedeflerine ulaşmasında en büyük silahlarından biri olacak. Cherokee, haziran ayından itibaren ülkemiz pazarında da satışa sunulacak. 2.0 lt (170 beygir) Multijet II, dizel motor ve sınıfında ilk kez kullanılan 9 kademeli otomatik şanzımanla ithal edilecek yeni model, üst donanım paketi Limited ile satılacak. Zengin bir standart donanıma sahip aracın fiyatı 170 bin TL’den başlayacak. Yeni Jeep Cherokee, 100 km’de 5.4 lt tüketen tutumlu dizel motoru, yüksek donanım seviyesi rekabetçi fiyatıyla sadece kendi sınıfından değil, D sınıfından da müşterilerin gönlünü çelmeyi hedefliyor.

        Yenilenirken genlerinden gelen arazi yeteneği korunan Cherokee, otoyol kullanımında gücün büyük bir kısmını ön tekerleklere yönlendirip, gerektiğinde milisaniyeler içinde 4x4 moduna geçiyor. Ülkemizde üst donanım seviyesiyle satılacak Cherokee’de ısıtmalı, soğutmalı deri koltuklar, 8.4 inçlik geniş dokunmatik ekran, navigasyon, açılır tavan, gelişmiş bir park asistanı, şerit takip sistemi başta olmak üzere çok sayıda donanım standart olarak yer alacak. Aracın en üst donanım paketi ise isteğe bağlı olarak ithal edilecek olan 272 beygir gücündeki benzinli, 3.2 litre V6 motorlu Trailhawk, versiyonuyla sunulacak.

        YÜKSEK ARAZİ YETENEĞİ

        Her ne kadar ömrünün büyük bölümünü şehirde geçirse de Cherokee, hiç yabana atılmayacak bir arazi yeteneğine sahip.

        JEEP REKORUNU TAZELEYECEK

        Yıl ortasından itibaren pazara sunacakları yeni Cherokee ile orta boy SUV sınıfında çok daha iddialı hale geleceklerini vurgulayan Jeep Türkiye Direktörü Mahmut Karacan, “Yıl sonuna kadar toplam 500 adet Cherokee satmayı planlıyoruz. Daha küçük aracımız yeni Renagade ile birlikte bu yılı rekorumuzu tazelediğimiz toplam 1.500 adet satışla kapatacağız. Her iki modelin de yıl boyunca satışta olacağı 2014 için satış hedefimiz 3.500 adet. Bu Jeep’in Türkiye tarihinde ulaştığı en yüksek satış adedi olacak” açıklaması yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ