Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil otomobil kiralarken dikkat edilmesi gereken hususlar, otomobil kiralamanın incelikleri, otomobil kiralama - Otomobil Haberleri
        1

        Araç kiralarken nelere bir dizi şeye dikket etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Bazen uzun bir tatilinizin ya da kısa bir hafta sonu kaçamağınızın keyfini sürebilmek için bu uyarılara mutlama kulak verin. Öncelikle kiralayacağınız otomobilin nerelerine dikkat etmeniz gerektiğinden başlayalım.

        2

        Otomobili teslim alırken benzin durumuna, vuruğu ve eziği olup olmadığına dikkat edin. Farların ve ışıkların çalıştığından emin olun.

        3


        Herhangi bir sorunu hemen ilgili personele bildirin ve sözleşmeye not düşürün. Hatta orada bir fotoğrafını çekin.

        4

        Güvenlik donanımına bakın. ABS, hava yastığı ve emniyet kemerlerini kontrol edin. Çocukla birlikte seyahat ediyorsanız, çocuk koltuğu talep etmeyi unutmayın.

        5

        Koltuklarda sigara deliği olup olmadığına göz atın. Aracın kilometresini kontrol edin.

        6

        Bir kaza, çekilme durumunda hangi yol izlenmeli ve ne tür belgelerin getirilmesi gerektiği konusunda bilgi isteyin. Hangi numarayı ve kimi arayacağınızı öğrenin.
        VE EN ÖNEMLİSİ KİRALAMA ŞİRKETİNİ NASIL SEÇECEKSİNİZ?

        7

        Öncelikle özellikle yaz aylarında farklı isim ve kandırmacalarla ortaya çıkan kiralama şirketlerine dikkat edin. Bu tarz şirketlere itibar etmemeye özel gösterin.
        İŞTE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ AYRINTILAR... ASLA İMZALAMAMANIZ GEREKEN KAĞIT NE?

        8

        Kiralama yapacağınız şirketin Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) üyesi olmasına mutlaka dikkat edin. Size kiralama işleme işlemi sırasında verilen sözleşmeyi en ince ayrıntısına kadar dikkatlice okuyun, aceleye getirmeyin. Sözleşme sırasında boş senet varsa asla imzalamayın
        BUNLARI MUTLAKA KONTROL EDİN... NELERİ İMZALAMANIZ GEREKİYOR?

        9

        Araç kiralarken uzmanlar, senet imzalamak konusunda menfaatiniz gereği uyarıda bulunuyor. Eğer imzalamanız gerekiyor ise de senedin önüne, arkasına ve teminat konusuna dikkat edin.
        BU BELGELERİ KONTROL EDİN...

        10

        Kiralayacağınız otomobil Rent a Car kaskolu araç olmalı. Bunun yanı sıra zorunlu trafik sigortası ile Rent a Car full oto kasko poliçeleri, egzos ve araç muayenesinin sonlanma tarihlerini de gözden kaçırmayın. Unutmayın kiralayacağınız aracın belgeleri eksiksiz olmalı.
        BU KAĞIDI İSTEMEYİ SAKIN UNUTMAYIN...

        11

        Otomobili teslim ettikten sonra sözleşmenin bir kopyasını, imzalamışlarsa eğer teminat senedini ve karşı tarafından borcu yoktur, araç sorunsuz teslim alınmıştır yazısını almayı sakın unutmayın
        BUNLARI SAKIN AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN...

        12

        Araç kiralamayı ilk kez yapacaksanız acele etmeyin ve iyi bir araştırma yapın. Kiralayacağınız aracın 3 yaşını geçmemiş olmasına dikkat edin.

        13

        Kafanızdaki soru işaretleri firma tarafından giderilmemesi durumunda kiralama yapmayınız. Arabanın bakımı ile ilgili tüm belgeleri isteyip kontrol ediniz.

        14

        Kiralamak istediğiniz otomobile ait firmanın kurumsal olmasına sabit bir adres ve telefonu ile sürekli hizmet vermesine ve yol yardım hattına sahip olmasına özen gösteriniz

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ