Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Ülke liderleri ve siyasiler hangi makam araçlarını kullanıyor, liderlerin makam araçları, siyasiler, liderler, makam araçları, ünlülerin otomobilleri, otomobiller - Otomobil Haberleri
        1

        Dünyaya yön veren liderlerin görkemli araçları göz kamaştırıyor. Birçoğu ünlü markaların yaptığı özel üretim araçlar. Liderlerin can güvenliği söz konusu olunca yüksek güvenlik donanımlarına sahipler.

        İŞTE DÜNYA LİDERLERİNİN MAKAM ARAÇLARI!

        2

        Kesinlikle dünyanın en ünlü otomobili ABD Başkanı Donald Trump'ın takma adı “Canavar” olan Cadillac One...

        3

        Ama o bir Cadillac değil. Görüntünün altına bakarsanız, şase, motor ve mil sistemi Chevrolet Kodiak kamyonet... Yine de ön farları Cadillac Escalade, arka lambaları STS...

        4

        Bu Bugatti Veyron Türkmenistan renkleri taşıyor. Ülkenin lideri Gurbangali Berdymukhamedov’a ait. Ülkesinde ilk otomobil yarışmalarının yapılmasını sağlamış ve bu aracı ile start çizgisine gelip yarışa katılmış ve kazanmış.

        5

        Brunei Sultanı’nın devasa bir otomobil koleksiyonu var. Devlet seremonisinde kullanılan araç 1992 model Rolls-Royce Phantom VI Landaulet… Sultan’ın kişisel arabası ise Mercedes-Benz G55 AMG…

        6

        Başbakan Binali Yıldırım, makam aracı olarak Mercedes tercih ediyor.

        7

        Korumları ise GMC marka Amerikan SUV kullanıyorlar.

        8

        Fransa’da eski Devlet Başkanları Jacques Chirac ve Nicolas Sarkozy’nin favorisi Citroen C6 oldu. Chirac bu aracı daha satışa çıkmadan kullanmaya başlamıştı.

        9

        Toyota Land Cruiser Devlet Başkanları arasında sevilen bir başka markadır. Görüntü ve zarafet olarak geride olmasına rağmen sertliği ve güvenilirliği ile bu açığını kapatmaktadır. Burada eski Hindistan Başbakanı Narendra Modi’yi Devlet Başkanı Pranab Mukherjee ile görüşmesinden sonra görüyorsunuz.

        10

        Papa Francis Katolik Klise’sinde kemer sıkma politikasını desteklemek için yetkililerin pahalı otomobil kullanmamalarını istedi. Bir İtalyan papaz Renzo Zocca tarafından kendisine hediye edilen Renault 4’ü kullandı.

        11

        Beş tane meşhur devlet aracı sıralayın dersek Rolls-Royce tepelerde olma şansına sahip. Bu araç Zimbabwe Başkanı Robert Mugabe'ye ait..

        12

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan makam aracı olarak Mercedes S600 kullanıyor.

        13

        Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, makam aracı tercihini BMW 7 Serisi'nden yana kullanıyordu.

        14

        Angela Merkel, Audi marka makam aracından inerken görülüyor...

        15

        Yüksek seviye limuzin klasiği Mercedes-Benz 600 Pullman Landaulet’tir.Bu araçların her biri sipariş üzerine yapılır ve çoğunlukla bir Devlet Başkanı veya Başbakan’ın elindedir. Burada Kraliçe 2. Elizabeth’i 1966 yılında Almanya’ya yaptığı gezide görüyoruz. Muhtemelen İngiltere’nin kazandığı Dünya Kupası’nı kutlamak için gitmişti.

        16

        Bu şimdiye kadar üretilmiş en iyi görünümlü Lexus… 2011 yılında Monako Prensi Albert’in Charlene Wittstock ile evlilik töreni için hazırlanmıştı. Aracın tavanında polikarbon çıkarılabilir bölüm vardır ki bu teknoloji savaş uçakları ve helikopterlerde de kullanılmakta...

        17

        Bu 1966 Ford Galaxie XL Convertible, İngiltere Kraliçesi tarafından 1960’larda yaptığı bir gezi sırasında Şili’ye hediye edilmişti ve bugün hala kullanılmakta.

        18

        Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica Volkswagen Beetle kullanıyor. 2010 yılında devlet araçlarının tümünü satmış ve Başkan da kendi aracını kullanmak zorunda kalmış. Önceki Devlet Başkanı aracı 2005 model Opel Vectra idi. (Kaynak: MSN Otomobil)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ