Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil ikinci el otomobil alırken dikkat edilmesi gerekenler, ikinci el otomobiller, ikinci el araçlar, dikkat edilmesi gerekenler - Otomobil Haberleri
        1

        Piyasadaki bir çok kazalı araç, kötü niyetli kişilerce "kazasız" olarak satışa sunulurken, vatandaşların alacakları araçları yetkili servis veya kişilerce mutlaka kontrol ettirmesi gerekiyor. ikinci el piyasasında, ramazan ayından önce 20 ile 40 bin lira arasında satılan ekonomik sınıf araçların fiyatı 2-3 bin lira artarken, orta-üst sınıf araçlardaki artışın 8 bin liraya kadar ulaştı.

        2

        Piyasadaki bir çok kazalı araç, kötü niyetli kişilerce "kazasız" olarak satışa sunulurken, vatandaşların alacakları araçları yetkili servis veya kişilerce mutlaka kontrol ettirmesi gerekiyor.

        3

        İkinci el araç satın alacak vatandaşların, öncelikle aracın piyasası hakkında yeterince bilgi toplaması gerekiyor. Bu çerçevede satın alınacak aracın muadillerinin araştırılması ve fiyat tespitinin doğru olarak yapılması önem taşıyor.

        4

        Aracın ilk sahibinden alınması, daha sonra karşılaşılabilecek "Kazadan bilgim yoktu" gibi sürprizlerin de önüne geçiyor. Birden fazla el değiştirmiş araçların bakım raporları istenerek, özellikle aracın kilometresinin doğruluğundan da emin olunabilinir.

        5

        Satın alınacak araç, mutlaka teste tabi tutulmalı. Aracın pahalı aksamlarından kaporta, şase, motor, şanzıman ve varsa kliması kontrol edilmeli.

        6

        Ayrıca, kısa mesafeli de olsa test sürüşü yapılmalı. Çeşitli kanallardan aracın hasar ve kaza geçmişine bakılabilirken, aracın "pert" yani ağır hasır kaydı olup olmadığının da sorgulanması gerekiyor.