Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Avrupa'da tomobil satışları rekor kırdı - Otomobil Haberleri

        Avrupa'da otomobil satışları, Ford Motor Co. ve Volkwagen AD’nin kompakt modelleri ve otomobil üreticilerinin fiyatları düşürmesi ile üst üste 12. ayda da artış göstererek rekor kırdı.

        Brüksel merkezli Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği açıklamasına göre kayıtlar Ağustos ayında yüzde 1.8 artış ile 701,118 araca yükseldi. Bir önceki yıl araç sayısı 688,464 idi. Ağustos ayı itibarıyla 8 aylık dönemdeki satışlar yüzde 5.8 artarak 8.64 milyon araca ulaştı.

        Avrupa’da otomobil talebi geçtiğimiz sene kamu borçları ve euroyu kullanan ülkelerdeki krizler ile 20 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. Volkwagen’in Polo ve Ford’un Fiesta modelleri arasındaki rekabet geçtiğimiz ay bu markalardaki satışların yüzde 14’ü aşmasını sağladı. Üreticiler fiyatları düşürerek tüketici kazanmaya çalışırken Barclays Plc Almanya’da ortalama yüzde 20, Fransa’da ortalama yüzde 18 indirim olacağı yönünde tahminde bulundu.

        Seul merkezli Hyundai Motor Co. Avrupa operasyonları müdürü Allan Rushforth, “Sanayi büyümesinde üçüncü çeyrekte görülen yavaşlama 2013’ün ikinci yarısında piyasanın yeterince toparlanamamasından kaynaklanıyor. Sanayideki büyüme harcamaların teşvik edilmesi ile destek buluyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ