Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili Yerel T1, Türkiye tanıtım ve test turunu tamamladı. - Otomobil Haberleri

        Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili Yerel T1, Türkiye tanıtım ve test turunu tamamladı. 75 liralık elektrikle 15 günde 5 bin kilometre yapıp, 13 il gezen otomobilin son durağı Sultanahmet Meydanı oldu. Alman Çeşmesi'nde ve Sultanahmet Meydanı'nda tanıtılan otomobile, vatandaşlar ve turistler yoğun ilgi gösterdi.

        İstanbul Üniversitesi tarafından üretilen, TÜBİTAK'ın en verimli araç seçtiği elektrikli otomobil Yerel T1, test sürecinden geçirilmek üzere 13 ilden oluşan Türkiye turunu tamamladı. İstanbul, Ankara, Samsun, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep, Antalya, İzmir, Eskişehir, Çanakkale'de tanıtımlar yapan otomobilin son durağı İstanbul Sultanahmet Meydanı oldu. Alman Çeşmesi önünde sergilenen otomobil, ardından ekibin toplu fotoğraf çekimi için Sultanahmet Meydanı'na hareket etti.

        Meydana park eden otomobile vatandaşlar ve turistler büyük ilgi gösterdi. Aracı detaylı şekilde inceleyen vatandaşlar, cep telefonlarıyla bol bol fotoğraf çekti. Tur boyunca aracı kullanan 3 pilottan biri olan Serdar Zurnacı, "15 gün önce Türkiye turuna çıktık. Yaptığımız Türkiye turunda halkımıza aracımızı tanıttık ve toplam 5 bin kilometre yol kat ettik. Bu zaman diliminde sadece 75 TL'lik elektrik harcadık. Ürettiğimiz elektrikli araçla Türkiye'yi gezdiğimiz için çok mutluyuz." açıklamasını yaptı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ