Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Tekerlek başına 1 milyon TL - Otomobil Haberleri

        Adana'da koruyucu başlık kullanmadıkları ve trafik kurallarına uymadıkları gerekçesiyle, iki yılda motosiklet sürücülerine 2 milyon 78 bin lira tutarında ceza kesildi.

        Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, motosiklet kazalarının azaltılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Haftanın belli günleri motosikletlilere yönelik uygulama yapan trafik ekipleri, koruyucu başlık kullanmayanları bazen ikaz ediyor, bazen cezai müeyyide uyguluyor.

        Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, trafik ekipleri, 2008 yılında 11 bin 161 motosiklet kullanıcısına 1 milyon 21 bin 992 lira, geçen yıl ise 12 bin 8 sürücüye 1 milyon 53 bin 307 lira tutarında ceza kesti.

        Bu arada, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Komiser Adem Nacar, Cihan Medya Dağıtım'da 30 kişilik motorize ekiplerine 'Trafik Kuralları ve Koruyucu Başlık (kask) Kullanımı' konulu seminer verdi. Nacar, buradaki konuşmasında, iki teker üzerinde dengenin zor olmasından dolayı kaza ihtimalinin fazla olduğunu, bundan dolayı koruyucu başlık takmak gerektiğini söyledi.

        Motosiklet sürücülerinin, aynen otomobil kullanıyormuşçasına dikkat etmelerini isteyen Nacar, trafik kurallarına uymanın kazaları büyük oranda azaltacağını bildirdi. İl merkezinde, geçen yıl önceki yıla göre motosiklet kazalarında artış olmasına rağmen, ölü sayısının azaldığına dikkat çeken Nacar, şöyle dedi: "2008'de 670 kaza yaşandı, yaralı sayısı 675, ölü sayısı 8 oldu. Geçen yıl 746 kazada 751 kişi yaralandı, ölü sayısı ise 6. Bu gösteriyor ki motosiklet kullanıcıları her yıl kullanımda mesafe kaydediyor."

        Motosiklet sürücülerinin, koruyucu başlık sayesinde birçok kazada ölümden döndüklerini, bunun bazen gazete sayfalarına da yansıdığını anlatan Nacar, koruyucu başlık kullanımını yaygınlaştırmak için sürekli denetim yaptıklarını ve ilgili sloganlar belirlediklerini bildirdi. Nacar, "Kaskla alakalı orijinal sloganlarımız var. Bu sloganlarla motorsiklet kullanıcılarını bilinçlendirmeyi hedefliyoruz: (Kafan varsa, kask kullanırsın!, Kafana kask tak, dünyayı takma. Bir kask bir hayat.)"

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ