Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Kişiye özel Türk malı motosiklet - Otomobil Haberleri

        İstanbul Mecidiyeköy'de kurduğu TT Custom Choppers'ta, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek insanların hayalindeki özel motosikletleri yaratan Tarhan Telli, kısa sürede motosiklet tutkunlarının ilgi odağı olmayı başardı. Hatta

        35 bin Euro'dan başlayan fiyatlarda üretilen kişiye özel motosikletler için öyle talep oldu ki, firmanın 2013'e kadar siparişleri doldu.

        Galeri için tıklayınız

        Özel motosikletlerin üretildiği TT Custom Choppers'ın aynı zamanda bir kulüp haline

        geldiğini söyleyen Tarhan Telli, aralarında ünlü işadamları, şovmen, yönetmen, şarkıcı ve reklamcıların da bulunduğu müşterilerinin TT ailesinin üyesi olduğunu belirtiyor. "Biz büyük bir cemiyet olduk. İçimizde ne olduğu belli olmayan bir adam yok, olmayacak da... 'TT kardeşliği' dediğimiz bir kavram var. Yani 'Benim param var, bana motor yap' demek yeterli değil. Burada kardeşlik var. Aslında motor yaptığımızdan daha fazla kişiyi geri çevirdik."

        CUSTOM KÜLTÜRÜNÜN MERKEZİ

        Tarhan Telli, isminin baş harfleri TT'den oluşan markanın nasıl doğduğunu ise şöyle anlatıyor: "15 yaşında sanayi sitesinde bir dükkan kiralayıp babamın cipini modifiye

        etmeye başladım. Okuldan çıktıktan sonra tüm vaktimi orada geçiriyordum.

        Liseden sonra Bahçeşehir Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nü bitirdim.

        Ardından Amerika'ya gittim. Custom kültürünün merkezi California'da makine üzerine iki yıl ihtisas yaptım. Üniversiteye devam ederken, üste günlük 14 dolar verip custom motosiklet yapan firmalarda çalıştım. Oralarda kazandığım deneyimin hayatımda çok önemli bir yeri var."

        DÜNYA MARKASI OLACAĞIZ

        Türkiye'ye döndükten sonra ilk motorları yapıp Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gittiklerinde acayip bir tepkiyle karşılaşmışlar. Telli o gün yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "'E yaptınız da bizde bunları test edecek sistem yok' dediler. O gün mide kanaması geçirdim. Sonra motorlarımızı uçağa koyup Almanya'ya götürdük. Orada yaptığımız motosiklet üzerindeki 56 parça testten geçti. Sonra tekrar Ankara'ya gidip motosiklet üretme lisansımızı onaylattık. Şu ana kadar 85 motosiklet ürettik. 50'ye yakın personelimizle, motosiklet üretme lisansına sahip Türkiye'deki tek firmayız. Seri üretime geçtikten sonra da hedefimiz dünya markası olmak."

        Custom motosiklet almak isteyenlerle, yemek yemek, gece çıkmak kısaca birlikte zaman geçirmek gerektiğini düşünen Tarhan Telli, ancak o zaman karşısındaki kişinin ne istediğini anlayabildiğini söylüyor. 2006 ve 2007'de Avrupa turu yaptıklarını, yurtiçi gezilerinde de Çeşme turunun çok fazla rağbet gördüğünü anlatan Telli, "Hadi Yunanistan'a gidiyoruz" dediğimde bir telefonla çoğu işadamı 15 kişi bir araya geliyor. Buna parayla sahip olunamaz. TT kardeşliği çok farklı. Bir sorunun mu var, bu grupta o sorunu çözecek biri mutlaka vardır.

        ÖDÜLLÜ MOTORLAR

        2006'da Custom Chrome Europa Show'a, işadamı Onur Tahincioğlu için yaptığı silah konseptli motorla katılan TT Custom Choppers, "Best of Performance"

        Ödülünü kazandı. 2009'da ise Hun İmparatoru Atilla hayranı olan Azeri borsacı Rıfat İbrahimov için üretilen motor birinci oldu.

        TT Custom Choppers kullanan isimlerden bazıları Onur Tahincioğlu, İlhan Sabancı, Sarp Turanlıgil, Tuğban Aksoy, Murat Kücük, Emir Turan, Mert Gocay, Toygar Yedigöz, Osman Aksoy, Beyazıt Öztürk, Kaan Boyner.

        Kadir Ecevit ÖZOĞLU / HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ